SENANG CARI

26 December 2010

AKTIVITI MENANAM

salam..
dalam mood nak menyemai semula minat menanam pokok bunga.masih geram kat orang yang kebas pokok yg saya tanam kat depan rumah arwah my parents.mentang2 rumah tu kosong,suka neka depa ja pi ambik pokok tu.pokok tu saya beli & tanam kat tanah sb daunnya cantik.takdak bunga pun.mmg subur.saya baru dok plan nak semai semula...sekali tu pi tengok dah tak dak.kalau ambil ranting mmg saya tak kisah...ni sampai tak berbekas..cabut dengan perdu sekali..tak taulah sapa punya kerja.

semalam ambil ranting ros kat rumah kak nor.so malam ni nak semai.hopefully hidup dgn subur.orked yg beli kat Songkhla dah selamat dipasukan.first time tanam orked.mudah2an menjadi.sebenarnya saya suka tanam2 ni tapi kebelakangan ni tak sempat nak buat.nak kena luangkan masa semula.it's a good therapy for me when i'm stressed.

apa pulak therapy uols masa stress/tension?
red & pink roses
yg pink lebih wangi
yg ni pokok apa ntah...ambik jg malam td.tapi bukanla sebatang panjang tu.just daun2 tu ja.
nampak mcm senang hidup.
letak kat pasu besar mesti lawa.just make sure rajin kemaskan dia supaya tak tumbuh batang tu.

2 comments:

DrSinga said...

terapi saya??
:)
membeli belah tingkap!

ieda said...

DRS..
jangan belah tingkap dah la nooo...hehehe