SENANG CARI

29 October 2010

JANGAN SAMPAI SESAT

salam...
malam tadi lepas kerja kami ke KK ziarah jenazah ibu teman spt cerita dlm entry di bawah.
jumpa kawan lg sorg kat R&R Bkt Gantang..cik mat from Lumut.cik mat yg tau jalan ke rumah tu.tp tak pasti plk dia mmg tau betul2 @ just harapkan GPRS.tapi kami sampai dgn selamat tanpa sesat2 lebih kurang pk 12 tgh mlm.pukul 2 pg bergerak balik ke rumah.pk 4+ am sampai rumah...tak puas tidur lg nih...

back to road direction.sekarang majoriti org gun GPRS kan?hbby pun dok teringin nak beli tu...sb dia kan rajin meronda.tapi teringat masa konvoi kat Terengganu hari tu...nak ke satu tempat ni...sampai kat satu simpang GPRS cik mat tunjuk belok kanan...signboard tunjuk belok kiri....hehehe....hbby dah ..'ait???'..so separuh ikut kanan...separuh lg ikut kiri.at the end dua2 team sampai tempat yg dituju pd masa yg sama.hbby kata GPRS tu tunjuk jln short cut kot..(tp sampai sama ja).but in a way benda ni menyenangkan jugak esp kalau banyak sgt signboard & jalan bersimpang siur.

saya suka kalau org bg direction ikut landmark...misalnya lepas bangunan NI simpang yg pertama ambik kiri...kat simpang tu ngko akan nampak bangunan A di sebelah kanan.

contoh landmark yg senang nampak

kalau pakai signboard mmg saya out...boleh agak2 ja.tambah2 lg kalau signboard mcm kat KL tu...anak panah tunjuk mcm2 arah..dah la banyak signboard,dlm satu keping tu banyak plk nama tempat...nak baca pun tak sempat..confirm sesat.

uolls cemana??

2 comments:

DrSinga said...

saya suka guna gps..
tapi benci bila awan mendung..signal hilang

ieda said...

drsinga..
bila awan mendung kena duduk rumah sb tu signal hilang..hehe