SENANG CARI

27 September 2010

SELAGI ADA SYAWAL..

salam..
sambungan ayat untuk tajuk di atas ialah.......
.........selagi itu ada makan free.....

ahad 26/9/2010...ada 4 undangan raya untuk family saya..3 drp kawan2 NARC & satu lg drp kawan blog iaitu KAUTHAR.saya hanya dapat hadir di dua rumah teman NARC saja...satu lg dah lewat tak sempat nak pergi sb kena masuk kerja.rumah Kauthar pun tak boleh singgah walaupun dah lalu kat situ sebab hujan lebat sgt.maaf ye Kauthar...lain kali kita jumpa ok..

kami pergi masa lunch break saya....4 kereta semuanya.yg 3 family lg takde masalah sb semua cuti Ahad...saya ja yg kerja.masa sampai kat Kulim cuaca masih panas.selesai makan kat situ hujan dah rintik2.cepat2 masuk kereta sb takmo bg yg kecik2 ni basah kena hujan.rupanya baru ja bergerak hujan dah lebat.sampai kat Kubang Semang makin bertambah lebat.terpaksa redah juga untuk masuk dalam rumah...takkan nak lepak dalam kereta plk kan.

makanan semua ada kat khemah...dek kerana hujan mencurah2 maka tak boleh la nak keluar ambil makanan tu. tunggu saja dlm rumah sampai tuan rumah terpaksa angkut hidang.
menu rumah pertama & ke 2 sama saja..nasi tomato & laksa.yg beza rumah pertama ada ketupat....rumah ke 2 ada satay.bila hujan rteda sikit terus bergerak balik.tapi nabila sempat lagi mandi kat sini..bukan apa...dah lama sangat pampers kat punggung tu.kesian plk.lgpun kepala dah kena hujan.
saya terus ja ke ofis.patutnya masuk pk 3 tp pk 5 baru sampai.nasib baik SP pun hujan so takdak patient...lega.lepas hantar saya hbby terus sambung ke rumah kawan NARC sorang lagi kat SP.
jom tengok gambar pulak...nak?

tuan rumah kat Kulim...bob
& wife Ina (baju merah)
ketupat

main suap2 plk dah dua org nie....faizal & tun
anak ngko senyum jer tuh...

sempat lagi cabut pokok bunga orang...(azam)
kanan sekali...pak ya

tuan rumah yg ke 2...tokey
siap baju oren berkilat tu...macam pengantin plk.
redah chip...demi kawan..
hujan yang menderu2 turun dengan meriah
bapa2 duduk kat luar
yg baju merah kat depan tu (chip @ abg zaini)adalah
tuan punya kucing putih gebu kat entry di bawah
ibu2 & anak2 lepak kat dalam rumah
tengok la nabila tu.. pulun makan sendiri
makanan yang best2 belaka..
kanan sekali yg nampak separuh tu adalah tuan rumah (ilah)
mmmmmm.........
on the way....sebelum hujan.

lepas makan kat dua buah rumah...
peace baby!!!!....
eh...apasal muka masam???

4 comments:

Yasmin Nabilah.. said...

comel je Nabila tunjuk peace tuh..hehe..geram lak acik ina tgk dia..:)

Majlis umah ina aituh pun ujan lebat gak..hurmm..tapi org mcm makin ramai..hehe..

Rizziela said...

Cute ajer peace Nabila.....comel sangat

ieda said...

ina....hujan2 perut lapaq...hihihi

rizziela...mimpi apa ntah budak tu..tetiba bangun panggil abah suruh ambik gambar dia buat peace gitu.

SURIA AMANDA said...

Lisa perasan Nabila makin monnntelll la....comel jerk....