SENANG CARI

02 September 2010

BERSAMA DARUL HANAN

salam..
apa aktiviti uols masa cuti hari kebangsaan baru2 ni?pastinya ramai yg pergi shopping raya kan?kami sekeluarga lepak kat rumah jer.saya mmg tak mau keluar ke SP yg pastinya padat dgn manusia.duduk rumah mengemas sikit2 . suruh along & nurul kemas bilik masing2 yg dah lebih teruk drp tongkang pecah.budak2 ni kalau tak bersuruh mmg takkan mengemas.boleh duduk dlm serabut2 tu.pelik sungguh.

oklah..nak cerita ttg majlis buka puasa..petang tu pk 3 lebih kami keluar untuk ke majlis berbuka puasa bersama penghuni DARUL HANAN Pongsu Seribu,Kepala Batas PP.penghuni di sini adalah warga emas beragama Islam.sepatutnya majlis bermula dengan acara membuat bubur lambuk bersama2 mereka.tapi masa kami sampai bubur tu dah ada atas api.sempatlah tukang2 kacau ni tolong mengacau sikit2.

pengerusi NARC tolong kacau sikit2.

rumah perlindungan ni sangat selesa.berbeza dgn rumah2 seri kenangan yg pernah saya pergi dulu.satu bilik ada 2 katil ja dgn attached bathroom & toilet.kawasan pun lapang.surau selesa..pendek kata...boleh booking untuk future stay...hehehe.

ruang yang selesa
sementara menunggu waktu berbuka kami sempat melawat kawasan & berbual2 dgn penghuni.tapi malangnya saya tak boleh nak berbual sgt sb masih mengalami batuk yg teruk...almaklum bulan puasa..kurang air.so nampak macam org sombong jelah...nak wat cemana kan..

imam muda
standby nak makan
penyerahan sumbangan
menghampiri waktu berbuka diadakan majlis penyerahan sumbangan duit raya daripada SINAR HARIAN & NARC.makanan berbuka mmg banyak...nasi,bihun,bubur lambuk & kuih muih..nasi di sponsor oleh restoren SUBAIDAH.siap berbungkus.sedap tp banyak sgt.terpaksa share dgn kawan.

lepas solat magrib lepak2 sekejap sambil berbual dgn pengurus kediaman ini (Pn Siti Sarah).kami bergerak balik lebih kurang pukul 9 malam.tiga family termasuk family saya menjelajah pulak ke kedai rojak.sambung makan kat sini pulak...huish....nabila makan bihun sup sampai bertambah2...(waktu berbuka dia laloq lg sb baru bangun tidur).hujan renyai2 jadi pelanggan taklah padat sgt.boleh sembang2 & makan relax2 sikit.

untuk info..
program berbuka puasa ini adalah anjuran Sinar Harian (Utara) dgn mendapat kerjasama Skuad Era Wilayah Utara & NARC (northern avanza recreational club).


3 comments:

Azma said...

bagusnya ieda.. bestkan ada peluang nak buat amal ni.
Memang selesa sungguh saya tgk rumeh seri kenangan tu. bak kata ieda,boleh plan utk future..hehe..

Pnut said...

Ieda-rumah ni private punya atau under government? kalau saya pegi sure merembes ayaq mata...

ieda said...

azma..
bila ada kelab baru senang nak buat benda2 mcm ni.mmg seronok.

pnut..
under private.kalau sembang dgn pakcik makcik ni mmg syahdu la.