SENANG CARI

15 July 2010

NASI DAH JADI BUBUR PUN TAKPE..

salam..
kalau ikut perumpamaan,nasi dah jadi bubur maknanya sesuatu keadaan yg dah tak dapat diperbaiki lg.
tapi nasi saya malam tadi dah bertukar menjadi bubur/moi yg sedap.
kisahnya...saya masak nasi malam kelmarin utk di goreng pagi semalam..entah kat mana silapnya pagi semalam masa bangun utk sahur saya perasan nasi tu ada yg mentah.mungkin sebab saya tutup plug cepat sgt.sayang plk nak buang.so saya tambah air & masak semula.

pagi semalam g beli ayam & segala rencah yg perlu.balik kerja malam tadi terus mengadap dapur buat sup.siap pesan kat budak2 jgn beli apa2 makanan sebelah petang...coz nanti kalau depa dah kenyang sapa nak makan plk.penat jglah memasak dgn gangguan budak kecik nabila tu..siap ugut2 along & nurul lg.."tak jaga nabila,umie tak masak"..dah kelaparan kan..pulunlah depa main dgn nabila...hihi.

at last siaplah juga makanan kegemaran saya & family..MOI SUP..hbby biasa2 jer.tapi 2 pinggan jugak tu.


pagi td nurul makan lagi sebelum g sekolah.along pun tergoda..makan juga..biasanya lepas subuh dia sambung tidur.
tp tak tahan tgk adiknya makan kot.

masa kat uni di Kelantan dulu moi sup dipanggil nasi air..tapi kena sebut betul2 masa order sebab kalau silap sebut dapat nasi ayam.

p/s:semua pinggan mangkuk adalah plastik/melamine sebab tak bersepai bila dihempas dek nabila

8 comments:

Naimatul Hafizah Nor Rodin said...

hamboi....sgt sedap moi sup itu.

Yati said...

Sedapnya!!! Sama la kita, kak. Yati pun pakai pinggan mangkuk melamin, sebab ada budak kecik. :)

SURIA AMANDA said...

amboi...rasa bergelora lak perut Lisa..harus salahkan akak sebab post entry nih..huhu

Kauthar said...

suka..sukaaa!

A.I said...

sedap pulak rupa dia...isk

ieda said...

fiza..
mmg feveret.

yati..
pinggan melamine pun retak dikerjakan nabila..adeh..

lisa..
nanti akak boh makanan lain plk..bg lisa meleleh..hahaha

kauthar..
bestkan..

AI..
rasa lagi sedap oooo....

kakyong said...

sedapnya.. lebih lagi ade lobakmasin & sambal tu.. penambah selera

ieda said...

kak yong..
tambah bilis goreng...mmm