SENANG CARI

08 July 2010

MAKIN BERANI NAMPAK!!!

salam..
budak kecik nabila ni dah makin pandai & makin berani.
dah boleh cross drp sit tengah ke sit belakang avanza.before this kena tolong pegang tp sejak seminggu ni dah boleh buat sendiri.
kita tgh drive pun dia berani cross ke belakang jg.

macam semalam.saya bawa dia g ambik kakaknya kat sekolah.
kebetulan hujan.nabila ni pelik sikit..takut bila wiper bergerak.dah hujan mestilah pasang wiper..mulalah dia merengek bunyi macam2.suruh tengok tepi pun takmo.last2 saya suruh g duduk belakang.ingatkan dia ke line tengah jer..rupanya panjat ke belakang terus..terpaksa slow kan keta masa dia memanjat tu..takut gak tergolek ke bawah.dah selamat tu dia lepak jer sorang2 kat belakang.
dengar suara ja..tak nampak orangnya sb ketot..hehe.
masa masuk kereta kakak pun tak perasan dia ada dlm kereta.otw balik kami biar jer dia kat belakang tu..lelama dah tak dengar bunyi suara..
agak dah...
mesti zzzzzzzzz...
sampai ke rumah nyenyak bukan main lg..jalan bumpy pun tak sedar.
seksa plk la nak angkat masuk bilik...adeeeehhh...


11 comments:

Wife Mr.Em ~ Ibu Mr.Aqil said...

hamboi hamboi anak dara ni bkn main lg dier... bgus2.. berani mencuba sesuatu.. hehehehehhehehe u go gurllzzz

ieda said...

ina..mmg sgt berani & tak serik2.

kakyong said...

bagus la dia berani..
at least dia ade confident

kakyong said...

menjemput join contest & GA..

http://www.kakyong.com/p/contest-dan-special-giveaway.html

Rizziela said...

bagus..peningkatan yg bagus sekali

ieda said...

kakyong..
kita yg seriau tengok..
tak ukur lg saiz pinggang & punggung dia..lupa.

rizziela..
nabila kata..'terimakasih cikgu'

SURIA AMANDA said...

amboi nabila ..cane ni..bunyik wipre keta pun takut....bab terus kebelakang tu mmg x leh tahan...

Naimatul Hafizah Nor Rodin said...

kihkihkih...nabila ni. cerdik yer... sofie pun dah pandai keluar dari car seat bila dlm kete. pandai buka belt dah...pastu punya la happy dpt lepaskan diri...adeh!

JMY said...

bagusla berani, geramnya tgk badan dia..geget kang..

[-suziey-] said...

amboih dh brani yek..ehhee..bila g blakang trus landing cenggitu ke? hiks:p

ieda said...

lisa..
akak pun tak phm apasal dia takut dgn wiper tu.

fiza..
dulu pernah letak nabila dlm baby sit tu..punyalah dia hangin..hihi

JMY..
dlm berani ada takutnya..dia takut sgt dgn bunyi yg kuat..

suziey..
landing sb takut wiper..hehehe