SENANG CARI

26 June 2010

KEMBARA CAKNA DAY 4 (14.6.2010)

salam...
sambung kembara cakna..hari ke 4 (terakhir).
namapun last day..takdelah nak rushing.
budak 2 org ni kalau tak kejut mmg tak bangun.

dah siap2 angkut semua barang masuk kereta (ingatkan sikit..rupanya brg dok banyak tu jg..ish..ish..),
lepak2 kat cafe tunggu member2 yg lain dtg.
sambil2 tu tgk Sinar..banyak berita ttg konvoi ni.tiap2 hari ada.
masing2 dok tgk kot2 muka ada dlm paper..bukan artis..
mestilah syok tgk muka kuar paper...hihihi.

destinasi pertama...rumah mertua sool.nama tempat tak ingat dah...buat makan2...sedapppp...dah penuh perut & sepahkan rumah org baru boleh sambung berjalan..thanx sool & ina.

singgah kat Keropok Lekor Sukaramai plk...beli sikit ja..
geng2 pilot pulun makan kat situ jg.

pas tu singgah makan lg kat penarik.tokey nak makan udang salut tepung plk..tapi yg lain pun pulun sakan jg.
dah semua geng suka makan kaaannn..dan lagi susun kereta..
acara wajib bila berkonvoi.
kedai sempoi tapi pelanggan ramai...sedap & murah

dari sini ada yg bergerak ke Rantau Panjang...4 kereta kot.
yg lain2 terus bergerak balik.
sampai area bukit bunga time asar..
kat sini barulah hujan.before that mmg panas giler.
berenti solat,beli2 sikit & ada yg minum.
then sambung perjalanan.

baru ja bergerak si kenit uk uk plk dah..
ish..mana ada tempat dah nak stop.hbby target hentian rehat kt tasik banding.terlupa plk Titiwangsa sebelum tu..
dah konvoi ni kena ikut plan asal.takleh berenti sorang2.terpaksalah menghayati haruman si kenit ni sepanjang jalan.
dah tu dia ngantuk plk.kena adjust tido atas riba..lenguhnyeerrr..
sampai kat hentian rehat tu terus mandikan dia..leegaaaa...
baru lepas cuci

dapatla bergerak dgn suasana yg lebih nyaman..ujan mmg lebat.sampai kat pengkalan hulu pk 8 mlm.kedai wajib singgah bila ada tokey..restoran kari kepala ikan salim..solat then makan.kat sini pun hujan still lebat.
bila hujan dah reda baru boleh balik.
yg ni last stop..so salam2 bagai...then balik.
sampai rumah pk 12 mlm.
hujan2 pun restoran ni tetap meriah.


berakhirnya kembara yang sgt best & meriah.

thanx to all NARC's & other families.
thanx a lot to
SPRM Penang,Kelantan & Terengganu
KSU Terengganu
PDRM Penang,Perak,Kelantan & Terengganu
Majlis Daerah Grik
Marsyall
Sinar Harian
THR (kru GEGAR)
&
semua pihak yang terlibat
termasuk orang ramai yang memberi laluan


esoknya saya udah kerja weeiiii...


2 comments:

kakyong said...

bestnya.. kalo dpt konvoi camni dgn adik-beradik best jugak ya.. kena kerja keras ni, kumpul duit...

ieda said...

best kakyong..yg ni semua kawan2 yg dah jadi mcm adik beradik.