SENANG CARI

07 March 2010

kerja..makan..lepak..

salam..mmm..banyak hari tak update...ada cerita tp malas nak taip.
so,what happened yesterday?saturday..my off day.seperti biasa dipenuhi aktiviti keluarga.
pukul 8.30 pg dah keluar.kebetulan nabila pun bangun awal (sb dah tau nak p jln2).punca keluar awal sb susu nabila dah habis langsung..so pagi2 dah ziarah tesco beli susu.takde offer la plk.pampers pun harga biasa.belilah jg sb kt rumah dah takde stok.bancuh susu depan tesco tu jugak sb nabila dah ketagih sgt2 dah.
lepas tu terus gerak ke jitra.sarapan kt R&R gurun.

pergi jitra hantar baju2 ni kat cust hbby (kwn jg)..tp yg dah siap berlipat & packing la..yg ni tak lipat lg.isnin hantar group ni plk.

lepas hantar baju & sembang2 sat,terus balik kg.singgah rumah mak sedara.ingatkan nak makan nasi kt sini rupanya cu tak masak sebab ada kenduri dgn wakil rakyat kt kg...alahai...sian hbby sb tadi sarapan karipap jer..budak2 mcm tak kisah pun sb seronok dpt main kt luar.

saya suka 'eye contact' dlm gambar ni...looks so loving
daniel (anak sepupu saya)yg malu2 kucing
along pun teringin nak naik buai

best lepak kat sini tambah2 lagi waktu petang..memang rasa malas nak balik rumah.
hbby dah lelap kt ruang tamu.lepas mandi & solat zohor terus ke rumah kawan hbby kt penaga sb ada kenduri sempena merasmikan pangkin baru...
(naik pangkin pun ada kenduri tuu).
patutnya kenduri ni minggu lepas tp di tunda sebab member dr lumut tak dapat dtg.minggu ni dia ok so majlis pun on jelah.
elok2 jer sampai org tgh menghidang..laparrr...hmm..nasi,lauk semua best.
nilah lauk kami..ayam belanda..masak cili & masak kurma.
aiii...sungguh tidak sopan dudukku..yg baju merah tu tuan rumah..yg sebelah kanan tu member lumut yg mesti ada sebab jd tukang masak..
botol ni jg yg dia cari..
mini bike tuan rumah jd mangsa along & nabila..tp takleh start enjin.nabila takut sb bunyi kuat sangat..apa daaa budak ni...

best sgt dok kt sini...angin kuat.sejuk.pukul 6 ptg gerak balik.nabila hangin jer sb tak puas main motor kecik tu.sampai takmo salam dgn sapa2 pun.dlm keta pun dok angin lg.kena marah sekali baru diam.
sampai rumah terus landing..letihhh...tp enjoy.

thanx to tuan rumah..abg zaini & kak norlia.

p/s...konvoi amal ditunda ke bulan april sebab hbby (RT Sports) tak sempat nak uruskan dgn jbtn2 lain.beliau perlu uruskan satu lg konvoi yg lebih besar melibatkan Thailand yg akan berlangsung hujung minggu ini.konvoi avanza tetap akan diadakan..kepada penderma2, sumbangan anda akan disampaikan kpd penghuni rumah anak yatim ini nanti.

5 comments:

Jiey^Mien said...

Telan air liur tgk nasik tu..

Naimatul Hafizah Nor Rodin said...

best tgk aktiviti keluarga macam tu....
dapat eratkan tali kekeluargaan.

ieda said...

dah kenyang jiey?...hehehe..

fiza..sabtu mmg hari utk family.tp biasanya campur dgn family friends jg.

suriaamanda said...

Lisa pun suka tgok nabila..suka pose yang eye contact tuh...mmg ada meaning yang kita x dapat nak terangkan.

ieda said...

lisa..susah nak ambk gambar bdk kecik ni.takmo duduk diam.