SENANG CARI

22 October 2009

SERBA TAK KENA

salam.. entah kenapa kadang2 dalam satu hari tu semua benda yang kita buat tak menjadi.hbby selalu cakap jgn start satu2 kerja pada hari selasa sb nanti kerja tu tak menjadi.tapi hari ni hari khamis..pun ada problem jg.. alkisahnya..pagi2 td before pegi kerja terperasan duit yg hbby letak dlm bekas ubat dia dah takde.hbby pun tak ingat samada dia dah ambik ke belum duit tu.since bekas tu duduk kt luar..possibility budak2 dua org tu ambik pun ada jg.cuma budak2 ni tak pernah lg buat kerja macam ni.biasanya duit letak sepah2 pun depa tak ambik.musykil?? then pegi keja macam biasalah.. lunch break..patutnya budak2 ni balik sekolah 12.45 tapi hari ni jadi 1.15 plk..so lambat la plk g lunch..dahler ada keja lain nk buat. after lunch terus jer kluar ( semua sekali) pegi bayar road tax kelisa(dah mati hujung september last nite baru tau..tu pun org yg pinjam bgtau...sib baik tak kena saman)..kena tambah duit sb insuran cover sampai march 2010 jer..road tax baru sampai april..so keluar duit extra plk. then hbby p renew insuran motor..takde problem..nak bayar roadtax kat post office sangkut plk sb ada saman..penat jer tunggu..dah lewat masuk keja pun.. hbby hantar balik ke tempat keja dulu.hantar budak2 balik umah.then dia kluar semula ke jpj. kat tmpat keja hbby msg..jpj dah tutup..hmm. along pulak bagi pecah pendant dia..dia pusing2 tali pendant tu..melayang ke lantailah..kenalah dgn abahnyer..bukan murah oo..kalau ter takpe..ni sengaja main.. mlm ni plk kakak msg bil air kt umah kampung rm150/..!!!???gila ke...balik kg dua tiga bulan sekali takkan bil jadi banyak tu..kalau paip bawah bocor pun takkan bil naik sb meter selalu tutup..takkan ada orang curi air malam2???pening...pening...tension...tension...banyaknya benda nak kena buat....grrr...

4 comments:

ME said...

Sabar2 Ieda .. selalunya mcm tulah .. kalau satu jadi semua tak menjadi .. abt bill air kat kg tu, kat rumah nenek i pun pernah jadi sampai 350 sedangkan dlm rumah tu ada 2,3 org jer.. nak cari tempat bocor susah .. cari org pasang bypass(dari meter ke point rumah).. lepas tu okay. Kalau org curi pun rasanya tak sebyk tu.

Jiey Mien said...

Selalunya mmg gitu kan?
Kalo satu tak menjadi, berturut-turut la plak..

ieda said...

ME..thanx for the suggestion.
jiey..cikgu saya pernah cakap phrase ni.."came out from the wrong side of the bed"

Anonymous said...

Is it possible Abercrombie clothing to turn a profit by gifting abercrombie Jeans promotional items and selling your inventory at the same time? Is it possible to Abercrombie Pants make large sums Abercrombie Tees of money by giving away promotional clothing? Abercrombie Shorts Will this practice bring awareness to your brand? Fashionable promotional clothing items are a great way to Abercrombie Sweaters help sell your brand to your target audience. Items like shirts and caps are favorites among most consumers especially when they receive them for free as a gift or give-away. Be it a screen printed tee shirt or an embroidered hat or polo shirt, your imprinted logowill leave a long lasting impression and gain a lot of attention by your targeted audience.