SENANG CARI

31 October 2009

sakit hati...sedih..

salam... sedih...frust...marah...panas hati.....macam2 rasa ada hari ni...bukan ari ni jer..start jumaat mlm lg.banyak sungguh ujian Allah bulan ni. alkisahnya...jumaat lepas magrib hbby dtg tmpt keja.ajak balik tgk nabila sb dia cirit birit takmo berenti..sikit2 tapi berterusan.dok kt toilet ja..suka la dia bleh main air tp takleh basuh kt private part dia sb dah merah.so blik tgk.bawa ubt sekali.lap2 dia suh hbby bg pakai pampers.nk biar kt toilet tak kesudahnyer..bg minum ors + smecta..ada kot sekali sedut..pas tu reject.paksa pun tak jalan gak.yg kesiannya dia tak leh duduk / berjalan.berdiri jer kt satu tempat.kejab2 gelak..kejab2 nangis..terpaksa gak g keja.pk 9.30 balik dia masih berdiri kt ruang tamu.then member hbby dtg umah..sampai pk 12 mlm nabila still takmo duduk.tak bg susu dah..bg minum teh jer.bila kwn hbby blik saya nekad jer tukar pampers dia..meraung kesakitan la jawabnya..then hbby tidokan dia.terpaksa tdo menonggeng.sian nabila..tido pun tak lelap sgt.selit pendant kat dlm pampers dia sb takmo bg perut memulas..boleh la jg lena.tak berak2 lagi.. pagi sabtu (yesterday)..biasalah cuti..lambat sikit buka pintu depan.sekali buka jer nampak pagar terbuka luas..dlm hati terdetik dah..toleh kiri..sah..motor hbby lesap..waaa...!!!!..sedihnyer...kena kebas..moto baru setahun.beli cash lagi.walaupun EX5 jer tp sayang ooo..hbby jaga elok2..hitam berkilat..rim merelit..tak penah wat hal.plet no pun booking..sial punya pencuri..sib baik hbby baru bayar insuran.kalau tak langsung takleh claim.so satu hari tak wat keja lain..takde mood..then hbby sibuk uruskan hal moto tu..nabila plk tak ok sgt lg..letihnyer...
tinggal tempat parking jer... petang alhamdulillah nabila tak cirit birit dah walaupun private part masih merah..bila tengok dia dah makan nasi..menari-nari..lari sana sini..lega rasanya..tp bab moto tu la..menitik air mata teringatkan nabila sb nabila suka sgt naik moto.hari2 mesti ajak abah ronda dgn moto..tinggal topi keledar jelah baby..nanti umie dgn abah ada duit lebih kita beli baru ok.. malam..keluar g beli pampers & susu baru kt nabila..tukar mamil plk.balik tu baru settle kain yg bertimbun kt bilik mandi.
sihat daaahhh... ahad..kerja spt biasa...pk 10 lebih org yg sewa keta telefon bgtau keta takmo hidup..sib baik dia sempat parking..suruh hbby p tgk..panggil mekanik sekali..bateri kong plk dah..alahai...kena lagi..sabar jelah... Ya Allah berikanlah aku kekuatan & kesabaran menghadapi ujianMu ini.moga yang lebih baik menjadi pengganti..amin. P/S...hilang motor pun sedih bagai nak rak..macam manalah perasaan orang yang hilang anak...tak dapat dibayangkan..minta dijauhkan.

6 comments:

Jiey^Mien said...

Adoiii.. Motor dalam pagar pun leh amik! Pro punya penyamun!! Buat smyg hajat bg kembung perut penyamun tu kak..

Seb baik Nabila dah baik.. Kesian sgt kalo tgk budak2 sakit kan?

fariza said...

salam ieda..

sabar ye ieda...
kalau dah nama nya pencuri, pagar berkunci pun bleh diangkutnya motor tue..(penah kene opismate saya dulu)...

sian nabila takleh naik motor dah ye...

ieda said...

jiey..ada rezeki datang balik..takde tu takdelah..tp pencuri tu mmg takkan lepas punya..mati nanti jumpa jg kan.

fariza..tulah..siann dia.

Pnut said...

ieda-kat perumahan kawan saya, pencuri curi motor senang je, walau pagar kunci... depa angkat pagar dari tepi.. dan angkut motor... siot je..

heheh tu sebab kami buat pagar sliding.. tak leh angkat.. dan pagar kami sangat berat, kalau larat la depa angkat..ahahha

ieda said...

pnut
WAHHH!!!lagi terror depa ni..

Anonymous said...

Is it possible Abercrombie clothing to turn a profit by gifting abercrombie Jeans promotional items and selling your inventory at the same time? Is it possible to Abercrombie Pants make large sums Abercrombie Tees of money by giving away promotional clothing? Abercrombie Shorts Will this practice bring awareness to your brand? Fashionable promotional clothing items are a great way to Abercrombie Sweaters help sell your brand to your target audience. Items like shirts and caps are favorites among most consumers especially when they receive them for free as a gift or give-away. Be it a screen printed tee shirt or an embroidered hat or polo shirt, your imprinted logowill leave a long lasting impression and gain a lot of attention by your targeted audience.