SENANG CARI

05 October 2009

reunion raya

salam.. 3.10.2009 (sabtu) dengan bersemangatnya semua bangun awal termasuklah sikenit nabila..bangun sendiri tu..macam tau tau ja org nk berjalan jauh hari ni.sibuk berkemas barang2 nk dibawa.nk pi overnite ja tp gaya macam p seminggu.pening jg bawa bdk kecik ni..tak tau nk budget berapa helai baju.last2 brg dia ja dah satu beg.dalam sibuk2 masukkan barang dlm keta..hbby plk hilang.tgk motor takdak..hmm...sah dah...dia p pekena roti canai dulu..dah siap kemas aku pun bawa jer keta park depan pagar...then nmpk hbby balik.terus keluar.ingatkan nk terus ja rupanya nk singgah sarapan nasi lemak plk kt teluk ayaq tawaq..rumah member avanza jg..so singgahla kt situ..pk 9 pg baru bertolak ke selatan. happy sungguh bdk kecik ni bila dpt p jln2.. singgah plk beraya kt rumah kwn hbby masa sek menengah dulu kat lumut.member ni keja tldm rasanya..ingatkan takdak apa2 rupanya dia buat open house jg.tak ambk gmbr kt sini sb malu weh..member dia ramai gak.kita pun first time jumpa.kat sini makan nasi himpit & mihun sup..lepas makan pegi umah member avanza plk kt lumut jg..sini lg best..makan nasi ayam..takdak open house.dia masak just utk we all jer..thanx umie/cik mat.actually we all selalu lepak sini kalau nk ke kl..dah jadi macam R & R.. lepas solat..around 3.30pm baru bergerak ke kl..keluar ikut bidor..rasa macam jauh pulak. jumpa konvoi bikers ni masa otw from lumut to bidor..JPJ pun join skali..hbby pun apa lg..pas ni nk buat dgn JPJ jglah.. sampai kl nk ke rumah cousin hbby kt taman maluri cheras..dia suruh ikut DUKE..katanya keluar tol terus ja smpai jmpa t junction then ambik left..hbby pun ikut jelah..last2 smpai mana ntah..takdak pun t junction tu..pusing2 balik at last sampailah jg.tu pun dah dekat magrib.rupanya dia lupa bgtau ada satu exit..bukan jalan terus..pheh..sib baik hbbyku ni jenis meronda sehari pun takpa. aktiviti wajib nabila bila dlm keta... takmau dok belakang..nk duduk atas umie jg.. malam pi rumah cousin depa yg sorang lagi kat area situ jg..jumpa mak sedara hbby.mkan spagheti kt sini. malam tu tidor kt ruang tamu ja..lintang pukang..malu gak kt tuan rumah tp wat bodoh jelah kan..selesa sb pasang kipas & aircond sekali.tp si kenit ni plk buat 'perak'..tak mau tdo atas tilam yg di pam angin tu.so letak ja dia atas lantai beralaskan selimut tebal..lena plk.bangun sekali minum susu...pas tu nangis pasai apa tak tau..aku wat tak layan ja dia pun sambung tdo sampai pg. pagi..sarapan nasi lemak lg..then cousin hbby buat aiskrim goreng..first time makan ni... sedap laa..lupa nk ambk gmbr. then bertolak ke kota damansara pk 11.30 pg..keluar awal sb tak tau jalan.hbby siap ambik plan dgn cousin dia..lukis2 lg..tapi tetap sesat juga..wakaka..aku jangan tanyalah...lg blur jln kt kl ni.. sambil tu dok contact member yg dah sampai utk bg petua jalan.sib baik ahad..keta tak banyak. taksub dgn signboard punya pasai sampai termasuk kt terowong penchala ni.. so buat u turnlah lg..saja jer byq tol. second round barulah masuk jalan yg betul & keluar kt tol duta.lepas u turn & turn left..left..right then right..jumpalah rumah ni..pkl 12.30 baru sampai..makan pun tak siap lg.tp sampai awai sb nk catch member yg sorang ni..konon2 dia nk chow pk 1.30 sb nk tgk tenis..tp at last 3.30 jg baru balik..org nk beraya dia sibuk nk tgk tenis..apa ler bdk ni..my bespren tu.. kosong..org lain tak sampai lg.. me & my bestpren bersembang pasal anak2.. sebelah tu anak pempuan dia.. saja jer letak pic kelabu.. after zohor barulah yg lain start sampai..maka bermulalah sesi meneka neki.. 'eh ni sapa ek??' 'kelas apa dulu ek' 'ehh lainlah muka dia!!' ......ayat2 biasa.. tapi respectlah kt marina (2nd on the left)..even dah lebih 20 thn tak jumpa dia boleh cam muka bdk2 lelaki ni..walaupun dah jadi bapa budak...good memory la... antara 'the girls' yg hadir benda nilah yg menyebabkan bdk yg nk tgk tenis tu tersadai sampai 3.30.. betoi ka number kat kek tu???....hihihi.. to chop...(tau hg tak baca blog ni)...sedap sesangat kek ni..very2 nice..next time sponsor lg.. masing2 dok tunggu sapa yg nak potong kek ni... sesi potong kek...baju melayu brown adalah tuan rumah..ohm. dah potong kek baru baca doa..betoi ka?bukan baca doa pas tu potong kek? batch aku mmg suka buat kerja lain drp yg lain.. bacaan doa diketuai oleh dr apol...consultant cardiologist IJN.. (pakai kepiah ijau) apasal la hg tak bawa kak ija..aku teringin sgt nk jumpa dia..teringat cemana hampa mula2 bercinta masa form 5 dulu..hahaha..tak ramai yg tau.. gambar ramai-ramai.. diriku & i-leen xdak sb dah balik masa ni. walaupun tak ramai yg dtg tp meriah jg..makanan pun banyak..enough for everybody.thanx so much kpd tuan rumah..ohm sekeluarga..sian tgk hampa wat kerja tp tak larat nk tolong dah...letih berjalan..and tak lupa thanx to my hbby sb tolong layan anak masa wife dia nyembang..luv u... lepas makan terpaksa berangkat sebab nk ke rumah cousin hbby lg sorang.tak jauh dr sini. kat flet tepi giant ja.makan spagheti lg kt sini.budak2 nak sgt beraya kt rumah 2 pupu depa ni.. si kembar..abg & adik..mana satu abg ntah..sama ja.. pukul 5 lebih bertolak balik ke utara..singgah R&R etc then singgah Ipoh plk..rumah member avanza lg..sampai sini dekat pk 9 mlm..makan mi sup utara..sedaaappp...sembang2 sampai 11 lebih baru balik..ada satu lg open house kt kulim tp tak leh nk p...lewat sgt..org dah tutup pintu pun..sampai rumah around 2.30 pg..aku tdo ja from R&R sg perak sampai ke rumah..ngantuk sesangat..lg pun isnin kerja.sib baik hbby tak ngantuk..sian dia..drive sorang2... kt bawah ni gambar masa kt rumah kwn hbby kt ipoh..rumah teres biasa ja tp garden dia cantik sgt.. best ja lepak situ..
nabila buli anak tuan rumah
sibuk dok check kabinet org
satu corner kt laman..ada aquarium tepi kipas tu
anak bongsu tuan rumh..balqis yg malu2 kucing..
nabila nk bersin..muka macam nampak hantu ja..
antara sudut lain kt laman

5 comments:

Jiey^Mien said...

Comelnya gamba anak dara akak dok isap susu tuh..
=)

ME said...

Ieda, apasal tak habag nak mai kl .. boleh singgah rumah akak. Tak jauh dah dari Rawang Exit tu.
BTW sebelah u tu your bff Dr Ail*n* kan? Kalau tak silap one of her daug same case dgn my son - autism. Terjumpa nama dia dlm my special childen egrup created by Kak Ju our senior. Teringin nak borak dgn dia sbb pernah baca dia experianced homeschool anak dia ..

ieda said...

salam..
jiey..dah habis jerit2 sb sronok naik kreta,tu lah jadinya..membasahkan tekak.

me..yelah..she's the one.mmg dia homeschool anak dia..sampai sekarang.nk e mel dia ke?

ME said...

kalau boleh forward to my email mashitohahmad@yahoo.com

Anonymous said...

Is it possible Abercrombie clothing to turn a profit by gifting abercrombie Jeans promotional items and selling your inventory at the same time? Is it possible to Abercrombie Pants make large sums Abercrombie Tees of money by giving away promotional clothing? Abercrombie Shorts Will this practice bring awareness to your brand? Fashionable promotional clothing items are a great way to Abercrombie Sweaters help sell your brand to your target audience. Items like shirts and caps are favorites among most consumers especially when they receive them for free as a gift or give-away. Be it a screen printed tee shirt or an embroidered hat or polo shirt, your imprinted logowill leave a long lasting impression and gain a lot of attention by your targeted audience.