SENANG CARI

26 July 2009

berjalan malam

festival kedah sejahtera sedang berlangsung di bandar laguna merbok sg petani.. ramainya org datang..nak jg menjenguk apa yg ada tp malas nk bersesak2. so ambil keputusan g sana waktu malam..pukul 10 lebih baru kami sampai.. org lain sibuk nak balik,kami baru sibuk nk masuk. lepas jalan2 g mkn kt RFC sb si kecik ni dah kalut nk mkn...mcmla dia makan bnyk sgt. kami jadi among the last customer yg ada dlm RFC tu.. ...buat duit sakan ler radix minggu ni... snap pict sikit jer sb gelap..padang rumput yg bertukar sekelip mata jadi taman...cantiikkk

yot melaram motor besar... tetiba ada paya plk kt sini

sekali sekala saya akan masukkan sedikit tips/info ttg medical.

tips for today..

perkara yg elok & tak elok dibuat masa jumpa doktor

  1. masuk bilik dr bagilah salam elok2...jgn bunyi 'kom'/'samekom' jer..dr nak jawab pun payah..selamat pg/good morning pun takper...janganlah main redah jer..nampak tak sopan.
  2. yang sakit sorang jer..takyahlah satu keluarga masuk bilik dr esp kalau ada anak2 kecil..main lari2,jerit2 dlm bilik dr...dr nk check patient pun susah.
  3. yang dah remaja tu kalau masuk bilik dr ceritalah sendiri apa masalahnya..jangan bila dr tanya asyik paling kt mak..'mak ceritalah..mak cakaplah..'..dr bleh tension ooo..tp tak tunjuklah..awak dah besar takkan takleh cakap sendiri.
  4. yang pompuan kalau lewat period tolonglah ingat bila last period tu..jangan bila dr tanya last period asyik jawab 'tak tau/tak ingat'....lewat berapa hari kalau tarikh yg sebelumnya pun tak ingat...
  5. kalau dr tanya 'berapa lama awak dah makan ubat perancang ni?'...janganla jawab .. 'saya makan sejak lepas pantang anak saya yg kecik tulah dr..umur dialah'...manalah dr tau umur anak kamu..lainlah kalau dr tu dah kenal rapat family kamu..jawab jer..2 thn,4 thn..kan senang.

ada banyak lg...sambung lain kali ok...

1 comment:

Anonymous said...

Is it possible Abercrombie clothing to turn a profit by gifting abercrombie Jeans promotional items and selling your inventory at the same time? Is it possible to Abercrombie Pants make large sums Abercrombie Tees of money by giving away promotional clothing? Abercrombie Shorts Will this practice bring awareness to your brand? Fashionable promotional clothing items are a great way to Abercrombie Sweaters help sell your brand to your target audience. Items like shirts and caps are favorites among most consumers especially when they receive them for free as a gift or give-away. Be it a screen printed tee shirt or an embroidered hat or polo shirt, your imprinted logowill leave a long lasting impression and gain a lot of attention by your targeted audience.