SENANG CARI

11 September 2012

SAJA SUKA-SUKA

salam...

aktiviti hari Sabtu baru ni.
saja menerai (@mencuba) buat jeli kelapa.
boring tengok warna jernih tu, maka letaklah pewarna kuning kat dasar.
nampak dah keras masukkan yg tak dak pewarna..
rupanya dia keras tipu2 ja...kena campuran yg panas dia cair balik.
sebab tu ada dua warna.
rasa...ok la.
resepi jangan tanya sebab saya jenis masak apa pun tak guna resepi.
basically sebiji kelapa muda (siap proses kat sini rm3 shj),gula,agar2 timbang,sedikit garam & air....plus pewarna.

notes: antara jeli kelapa dengan peknga...saya lagi suka peknga....

2 comments:

alien said...

cuba masukan dalam freezer dulu baru baut lapisan atas dia.. mana tahu jadi

ieda said...

alien..
masa buat hari tu freezer dah penuh..nak tunggu lama2 malas..hehe
tak pa next time kita buat lg.