SENANG CARI

29 April 2012

UNTUNGNYA BERJIRAN DENGAN RUMAH CONTOH

salam..
sejak malam tadi FB penuh dgn kisah2 pemBERSIHan.....
rimas...malas nak baca.

mood...tak sabar tunggu Selasa...cuti kan...nak lepak kat rumah tengok pokok.hari Sabtu tak puas belek sebab my sis datang & petang MIL ajak temankan pi town.
rumput kat laman dah nak jadi hutan semula sebab kerap hujan.

tapi Sabtu hari tu terperasan kat belakang rumah ada rumput karpet yg tumbuh dgn subur.coveragenya pun agak luas.rupanya dah kerap hujan ni,rumput karpet dari rumah belakang dah menjalar ke rumah saya.rumah belakang tu adalah rumah contoh dulu.
alhamdulillah...tak payah susah2 nak beli rumput lagi...jaga yang tu ja.
rumput sekarang ni pun mahal juga.kebetulan juga rumput tu sama jenis dgn yg saya tanam se'toit' kat bahagian depan.
bila dah banyak nanti bolehla ubah2 ke depan juga.
rezeki Allah dari bumi ni...



4 comments:

mak encik | SZ said...

salam kak ieda,
alhamdulillah, mmg untung besarrr!
mmg rumput karpet mahal, sekaki per segi je dah rm1+ , jiran siap upah tanam tanah tepi dia menjangkau rm3k+...fuhhh pengsannnn...

Daddy Ziyyad said...

tu betul2 punya rezeki tu kak..hehehehe...rumah contoh tu still rumah contoh ke? or dah ada org duduk

Nida said...

rezeki tu Kak Ieda... memang betul pun rumput sekarang ni dah mahal harganya, dulu masa kami pindah ratusan ringgit juga dilaburkan utk rumput sahaja...

ieda said...

SZ...
rezeki datang terdampar..hihi

DZ...
dah ada tuan punya..tapi jarang2 balik.depa stay kat tempat lain.

Nida..
tu lah...dok plan nak beli.tapi bila tgk ada yg free batalkan dulu niat tu..hihi