SENANG CARI

18 March 2012

JUMPA LAGI

assalamualaikum..
salam sejahtera...
moga semuanya sejahtera hari ini.
saya??
biasa2 saja (ada yg kurang dari biasa tapi tak pa lah...take it as biasa2 juga).

kemarin, 17.3.2012......alamak!!!!...taip tarikh ni baru teringat...yesterday was my 2nd sis's birthday.....
seperti biasa Sabtu adalah hari cuti saya.tapi nama ja lah cuti.aktiviti padat gak.
pagi2 tolong pakcik potong rumput kat laman saya yg dah separa hutan tu.lega mata tengok bila dah kontot rumput2 tu.

pukul 3 kami bergerak ke Chalet Puteri Ayu Yan sebab ada meeting NARC.sepatutnya pukul 3 start meeting tapi biasalah kalau dgn SU...nak prepare segala dokumen semuanya buat last minute maka meeting tu jadilah pukul 4.sib baiklah member2 semua dah 'mangli' dgn timing dia ni.16 ahli hadir...15 bawa family & seorang lagi membujang.
sepanjang bapk2 meeting,ibu2 melepak kat chalet....bercerita perkembangan terkini & berkenal2an dgn ahli baru.tapi ibu2 lainlah...ibu sorang ni...sayalah tu...kena melayan budak kecik bambam main air.letih tahap maksima.ingatkan makin besar makin ada perasaan takut kat air rupanya tidak.makin berani adalah.orang terjun kolam dia pun nak terjun...dahla maknya tak reti berenang.kolam budak pun dalam jugak (utk maknya yg tak tinggi ni).

bawa main kat sungai pun jenuh juga nak pegang sebab banyak batu.walaupun air tak dalam tapi bahaya kalau biar budak kecil main sendiri.saya rasa lebih baik kalau pihak pengurusan alihkan batu2 besar kat aliran sungai tu...bentukkan kolam dgn dasar yg berpasir @ berbatu kecil...lebih selamat.
takda gambar main air sb umienya kena layan budak bambam & abahnya sibuk meeting.
nabila & kakak feveret dia...alyaa imani


meeting tamat sekitar 5.30 pm...ada jamuan teh ....bihun singapore & mee goreng sedap.kesian budak bambam...lapar nasi.semua benda makan lain dia reject sebab nak nasi....nasi tak dak la baby....huhu..

selesai di situ terus bergerak ke Pantai Murni...cari nasi kat bambam.tapi bila nampak ramai orang hilang plk lapar dia...maaaaaiiinnn ja...last2nya nasi ayam tu makan kat rumah  jugak...mmm....yg kita ni risau takut dia terlena kelaparan.


matahari terbenam yang cantik
budak yang menghayati keindahan alam
(dan teringin sangat nak turun main pasir)