SENANG CARI

18 October 2011

JANGAN INGAT NAK CANTIK SAJA

salam..

untuk yang suka kaler-kaler rambut.....hati-hati.
google pic

saya suka juga tengok rambut yang dah dikalerkan..merah2 sikit tu lawa.
tapi mesti kena dgn kulit org tu laa...kalau kulit gelap rambut perang semacam pun pelik gak..nampak macam orang tak cukup zat ja.
cuma kita yang Islam ni janganlah sampai gunakan bahan2 yang boleh menyekat air dari sampai ke rambut..tak sah solat nanti.
orang Melayu cantik ja dengan rambut hitam..tapi rambut saya tak hitam sangat.mungkin masa kecik malnourished.almaklum orang susah.so far tak pernah lagi nak kalerkan rambut & insyaAllah tak akan buat sebab tak minat.sekadar suka tengok rambut orang ja.


kenapa dengan statement kat atas tu??
baca ni


dari page yahoo..

Tragedy as teenage girl dies minutes after applying hair dye


****kisah yang hampir sama di SINI (tapi dah agak lama berlaku)

 

 

****baca arahan pada kotak..ikut dengan betul.sesetengah bahan kimia boleh menyebabkan alahan kepada orang yg tertentu.hanya melalui serapan dari kulit ia mampu mengundang padah..

2 comments:

kakyong said...

adik saya yg form 2 tu suka sangat kaler rambut dia.. sudah ditegur byk kali pun, tp tak makan saman..

ieda said...

kakyong..
budak2 mcm tulah...kena yg tak makan saman mmg takleh buat apa..