SENANG CARI

31 March 2011

YANG DIIDAMKAN

salam.

mengidam masa hamil....betul ke wajib ditunaikan?
kata org kalau tak ikut nanti baby tu kempunan..dah lahir nanti air liur meleleh ja.
tapi kita yg dewasa ni pun kdg2 meleleh gak kan...bila nampak makanan yg sedap2...tapi takleh nak makan sb tgh diet..hihi...sebab tu malas nak diet.

tetiba cerita bab mengidam.puncanya?tengok metro hari ni.suami tu belasah wife dia sb si wife yg tengah pregnant arahkan dia keluar cari makanan yg diidamkan.
wifenya pun satu...husband baru balik kerja...malam2 plk tu.disuruhnya keluar cari benda yg dia nak.nak plk buah munggai (sedap giler kalau masak dalca @ gulai dgn ikan darat).
kat KL senang dapat ke?mau si suami tak hangin.

gambar yg digoogle

utk isteri2 yg mengidam..agak2 la jugak kan.
timing betul2 masa nak minta tu..then gunalah strategi ayat yg sedap didengar.


sapa yg pernah mengidam benda pelik2 pastu tak dapat..?


4 comments:

SURIA AMANDA said...

setakat ni lisa x pernah mengidam benda2 pelik..

h4ni3 said...

ooo.. itu ke buah munggai.. baru tau.. dok tertanya2 jugak dari tadi

alhamdulillah.. 2x peknen ni, takde lak mengidam.. hehe.. sbb rasa macam mengada2 jer kalau mengidam

Yana@Noni said...

Byk orang yg pelbagai ragamnyer..moga suami kiter x mcm tu kan..mintak dijauhkn..:-)

NB KARA said...

ieda dekat belakang rumah akak ni banyak buah munggai ni, aunti india tanam. Berjuntai-juntai tak ada orang mahu pun..ha ha..
Jangan salahkan isteri, suami harus tahu mengunakan pendekatan yang lebih berdiplomasi. Keluar aje rumah, konon pergi mencari..doklah lepak kedai mamak ke, lepas tu beritahulah "yang puas abang cari tapi tak jumpa" dari pukul bini buat apa..ha ha Ini mesti suami panas baran