SENANG CARI

19 November 2010

AIDIL ADHA & TAHLIL

salam..
rasa macam dah lama tak masuk blog.blogwalking pun dah banyak hari tak buat.hari ni nak start semula.rasa tak complete hidup kalau tak jelajah blog kengkawan.

sebagai memulakan bicara............
malam raya haji tahun ni adalah malam tahlil ke 3 buat arwah mak.dah nak raya maka takdak sapa yg sempat nak masak2 bagai.jadinya saya beli saja lemang kat taman perumahan ni..bawa balik kampung.kakak saya masakkan gulai utk cicah lemang.mak sedara bagi ketupat & agar2....done.petang selasa tu kat SP hujan lebat sesangat sampai saya pun terlewat keluar.hah....suspen org kat kampung..takut lemang tak sampai.

gigih ja mak budak tu belah buluh lemang..
sib baik senang buka.
pak budak tolong ambik gambaq ja.
 laris pulak lemang dgn ketupat malam tu...nurul mmg pulun ketupat saja.lemang tak minat.
bambam ni pun pulun...semua dia sumbat.
sememangnya raya kali ni takdak preparation.sebiji kuih pun tak buat.lepas tahlil kami keluar ramai2 pi jelajah kat pekan rabu alor setar.walaupun dah beberapa kali raya kat kampung saya tak pernah lg jalan2 kat pekan rabu malam raya...this is our first time.
meriah jugak rupanya.bingit telinga.sib baik nabila tidur.tinggal ja dlm kereta dgn abahnya.parking pun takdak.hbby tenggek ja tepi jalan.
kuih tak banyak sangat.saya pun nak cari kerepek ja.oklah juga...3 peket rm10.7 peket rm20.boleh campur2 termasuk kek sekali.jumpa juga org jual serunding.ayam 100 gm rm7,daging 100gm rm6,ikan 100gm rm5....mahal jugaklah.tapi sedap.beli serunding daging dgn ayam ja.
lupa nak bawa kamera masuk dalam kawasan gerai tu....so ambil gambar selepas membeli saja (dari dlm kereta).
jejantas tu dah ada eskalator....
so takdak alasan nak menyeberang guna jalan bawah lagi nooo...
kami membeli kat kawasan ni..di tepi bangunan pekan rabu.
ni kawasan bertentangan...banyak pakaian ja kat sini

ni saja nak tepek...
budak yg lena sepanjang jalan..
jaga2 ja dah kat rumah semula....apadaaa...

2 comments:

nuyin2u said...

canggih dah pekan rabu noo..

h4ni3 said...

salam kak ieda,
selamat hari raya aidiladha juga

*wahh, ramai jugak rupanya blogger yg 'seangkatan'.. hehe =)