SENANG CARI

05 October 2010

NABILA BERANGIN

salam..
nak gelak ada...nak marah pun ada..

kisahnya...pagi ni nabila tunjuk angin dia...
dia dah siap utk g sekolah.sambil tunggu saya iron baju nabila main2 dgn handphone nurul.h/fon ni dah uzur sgt.casing longgar.bateri pun senang tercabut tp still boleh pakai.bila nabila dok main2 tu casingnya terbuka.bateri pun terkeluar.dia nak pasang balik casing tu tapi tak pandai.nurul nak tolong tak bagi.saya minta pun tak bagi.lama2 dia give up dibalingnya h/fon tu.cepat2 saya ambil & minta bateri kat tgn dia.lg marahla budak kecik tu.bateri pun dibaling jg.saya ambik semua & simpan tempat tinggi.wahhh.....membebel dia..terus bangun buka laci almari baju dia then tutup balik kuat2...dia tgk saya tak marah lagi dia geram.ditarik habis baju yg kat atas almari tu (almari kecik ja & dekat dgn tempat iron.so baju yg dah di iron mmg letak kat atas tu sekejap).habis bersepah.saya ambik baju saya & suruh dia angkat baju kakaknya.sambil tu saya pukul sikit kat tangan dia...mmg tahap tak sakit langsung...saja ja buat.dia tutup2 muka konon nak nangis.tetiba pusing badan terus jalan hentak2 kaki masuk bilik & tutup pintu kuat2....so cute masa dia jalan tu...lepas dia tutup pintu mmg saya gelak la...sebijik ikut cara nurul.nurul pun gelak tgk adik dia macam tu.

boleh dengar dia pura2 nangis dalam bilik tu.saya biar ja..terus iron baju.lama2 tu dengar dia panggil...."mie!!mie!!!...." nak suruh buka pintu la tuh...pandai tutup ja, nak buka tak pandai lg sb tak cukup tinggi.saya buat tak layan ja.at last nurul buka.tgk dia duduk kat katil.main dgn duit monopoly.siap iron bagai...saya cerita kat abahnya.
ceeewaaahhh.....abah pun buat2 marah terus p kat dia...

"hah!awat ni?"...terkejut dia dengar suara abah.
"mai sini.....pi ambik baju kakak...simpan balik"....
kedek2 ja turun katil...angkat baju kakak yg dia tarik tadi bawa masuk bilik.
"ambik tuala...lap muka.."...kata abah sb air mata dah meleleh.
terus lap2 muka then mai cari umie kat bilik...saya tgh bersiap nak keluar.dia peluk kat paha....
"umie....umie..."...buat muka kesian.
"dah...dah....umie tak mau kawan...pi dok kat luaq.."...muka blur plak dia bila saya cakap mcm tu....seronok tgk muka dia...comel & lawak.
"dah..pi luaq...suruh kakak start kereta.."kata abah plk.
terus ja dia jalan keluar...
masa saya keluar tengok dia dah duduk diam2 dalam kereta dgn nurul...so cute.
on the way pi sekolah pun behave ja...

tak sempat nak ambik gambar muka budak bebal pg ni sb dah terlewat...
tapi tgk muka ni pun boleh...sama saja...

marah pun comel...

11 comments:

INTANKUTERPILIH said...

alahai ciannya...sedih jer tgk nabila..

Wife Mr.Em~Ibu Mr.Aqil said...

Alalallaa comel sgguh anak dara ni.. Marah2 pn suwettt jer lg..

Yasmin Nabilah.. said...

hehe..tergelak ina baca..hehe..Nabila pandai main emosi..comel betul..terbayang2 wajah dia merajuk tuh..:)

SURIA AMANDA said...

seronok plak yang lain mengusik kan....syian nabila..nanti untie Lisa marah umie ngan abah yer...jahat kan...

ME said...

ha3 .. keletah anak2 .. chumelll sgt

mamaaerish@eb said...

kalo bebudak berangin cumil jerk kan?... tp kalo kita2 nih... mau perang dunia... hik3... ;p

Azma said...

haha..nak gelak baca crite nabila..tengok nabila x de buat perangai(tantrum) sangat kan! Semoga teru2an cam tu ye nabila.. be a good girl kay!

Rizziela said...

Lawaklah Nabila..tp memang comellah

iCaLoVeZiE said...

owh.. tanga kamu sayang.. aunty gigit sikit ya?

Honeyvsbee said...

Pandai dye hangin eh. .comel. .

ieda said...

intan..
dia berlakon ja tu

lina..
susah kita nak marah bila tgk muka dia

ina..
jenuh nak kontrol...nak gelak depan dia tak boleh.

lisa & ME..
best tau usik dia nie...bila dia membebel lg best walaupun langsung tak paham dia cakap apa.

eb..
moga2 tak bawa ke besar..dah besar berangin jg...jadi puting beliung la.

azma..
dia angin sat saja.sama dgn abg & kakaknya....bodek2 sikit dah ok balik.

rizziela & honey...
ni beljar dgn abg & kakak la...copy habis..

auntie ica...
takleh gigit laaaa.....nabila makan banyak2 nak bagi jadi debab cam ni..