SENANG CARI

11 October 2010

MINI GATHERING GEN2 KULIM

salam...
spt yg disebut kelmarin...pada hari sabtu 9/10/2010 ada gathering (mini gathering actually) utk girls x kulim 1982.kebetulan Mina akan ke mekah pada 7/11 nanti maka Mina rajinlah (atau terpaksa rajin)memasak utk jamu kawan2 dia ni...tp dia ngelat...ajak mak dia tolong.
rumah Mina ni dekat ja dgn rumah saya tapi kalau tak kerana FB mmg tak jumpa lagilah...sejak habis form 5 nilah baru jumpa balik..huhhh...sapa kata FB tak elok???pandai2 sendirilah nak guna cemana kan..
yang hadir hari tu ialah....mina (tuan rumah),saya & family,izwan,ilah,laili & dotter,na & kids,kam & family,ela & family dan ida...sorg lagi teruna sesat..hehehe...wan.paling respect kat ilah laaa...sanggup drive dari selangor utk jumpa kawan2...dahla kecik,drive sorg2.then dia ambik izwan kat tronoh.

best makan kat rumah mina...sedap.
tgk ni....

biasalah...posing kena ada.
back...mina,na,ela
middle....me,laili,izwan
front...ilah
(very obvious....I must reduce my size...huhuu)

nabila spt biasa merayau macam kat rumah sendiri.pastu jumpa piano senyap sat...macam terror kan?tekan jelah baby oii...janji bunyi...kawan2 umie yg ramai ni pun bukannya pandai main.umie lagilahh..

lepas rumah Mina kami ke rumah Azwan...sorg lg kawan dr batch yg sama.tujuan ke sana adalah utk melawat & menyampaikan sumbangan sb rumah Azwan kena ribut & rosak teruk.minggu sebelum ni dah ada kaum lelaki yg pergi sampaikan sumbangan yg dikutip secara online drp kawan2 yg lain...kami ni pi tambah sikit lagi ja.
ni keadaan rumah dia...


dah sampai kat situ kebetulan plk bapa azwan baru bawa naik ketam dari sungai...habislah kaum yg jarang2 dapat tgk ketam fresh ni berhimpun kat situ plk....siap beli lg.wanman secara bidan terjun mengoffer diri utk masak ketam tu kat rumah Ida mlm nanti...tapi kesian kat wife dia la...tetiba kena jadi pembantu chef wan terjun...
wanman dok merapu apa ntah ttg ketam ni...
awat ilah?

selesai kat rumah Azwan saya balik ke rumah dulu sb jarak tak jauh manapun...malam lepas magrib baru bergerak ke rumah Ida...pun tak jauh mana.selalu lalu kot area PGR ni tp tak tau dia kat sini..see.....what a small world actually.

azwan,ida,wanman & wife
wanman at work...

sampai kat sini chef wan tgh sibuk memasak (ingatkan dah start makan)..azwan pun ada.riuh rendah ngalahkan kenduri..

mula2 hitam...dah masak jadi merah

rumah Ida ni cantik sgt kalau tgk dari luar,lampu2 bagai.tepi2 ada air terjun...best.Ida ni antara yg paling lemah lembut dalam batch saya.cakap pun sweet ja.sapa2 pun suka berkawan dgn dia.


mmg tak puas sembang sebenarnya.saya terpaksa balik awal drp yg lain2 sb nabila dah mula tunjuk taring.mata dah ngantuk mulalah macam2...ada ka ajak umie main naik turun tangga???ish!!!....

apa pun I'm waiting for end of November (moga Allah beri kelapangan masa)...tak sabar nak jumpa lebih ramai geng2 sekolah dulu...all girls this time kan?al maklumla...duduk asrama dari form 1 sampai form 5...dah macam adik beradik...sapa kuat tidoq,sapa kaki ponteng,sapa malas basuh baju...semua tau la...sapa bg hangit lantai hostel?...hahaha..

p/s...pics ke 9,10 & yg last adalah dari kamera fidi (husband ela)....sekarang dah jadi full time photographer...boleh tempah kalau nak buat apa2 event...(pepandai ja tlg promote...hehe)

fidi in action

5 comments:

kak ina kl said...

memang best kan bila jumpa geng ni..klau boleh tak nakbalik..tu sebab akak suka join gath..tak kiralah gath apa pun..

bila dah ramai..masak sama-sama pun meriah kan

ieda said...

yelah kak ina...satu hari rasa macam pendek sangat..banyak sungguh benda nak sembang.
tapi bab masak tu...hehehe...saya makan jer..

SURIA AMANDA said...

seronok kalau gathering ramai2 macam ni kan...comel jer nabila main piano...

ieda said...

lisa...gaya ja lebih tu...bila tekan yg bunyi kuat sikit dia sendiri terkejut..lawak betoi..

kakyong said...

bestnya bila dpt berjumpa2 dgn kawan2 lama...