SENANG CARI

30 August 2010

TIGA BUDAK COMEL

salam..
comel tak dia ni?....
semestinya budak perempuan tu lah...takkan ayah dia plk...
tak pasal2 mak dia pelangkong nanti..hahaha...
comel kan?saya suka tengok muka tembam dia.dah la putih gebu.
sabtu baru2 ni kami ke rumah si comel ni (dayana) tengok baby baru.takla jauh mana pun dgn rumah tapi baby dah 2 minggu baru sempat jengah.ayah dayana,azim adalah kawan hbby dr kelab motor.bila dah suami berkawan maka isteri2 pun berkawan la jugak kan..
nabila bukan main seronok lg dapat tengok baby (afrina).ni first time dia jumpa baby kecik.selamba jer duduk kat tilam baby lepas tu suruh letak baby kat dia.siap nak riba2 lagi.risau juga takut dia buat geram pi lempang baby tu.nasib baik dia ok ja...tepuk2 baby bila baby tu bergerak.siap marahkan nurul lg bila nurul nak sentuh baby ni.

si comel yang tidur memanjang....
jaga baby sambil tengok tv...gaya mesti ada...
dah boleh jadi kakak ke ni???
bila dah lenguh kaki barulah nabila nak bangun ke tempat lain.faham2 jelah..bila dah bangun.rumah orang jadi macam rumah dia.jelajah sampai ke dapur.ada plk datuk & nenek dayana ni yg suka melayan...hmmm...sukalah dia.

nabila tengah bodek auntie nak pegang baby ni pulak.
yg tak pegang baby tu adalah zira..ibu dayana & afrina.
dah tu ada sorang lg baby lain kat rumah ni...baru umur seminggu.sepupu dayana (anak adik zira....zira ni ibu dayana).sibuk plk nabila dok tolong nak mandikan baby kecik ni..yg ni tak pasti plk nama dia.dua2 baby ni baik ja...tak menangis pun.
sekejap saja kami kat situ sb hari dah petang..kalut nak balik beli juadah berbuka...(harap maklum..beli saja tiap2 hari).alhamdulillah dapat suami & anak2 yg tak kisah makan luar tiap2 hari.saya suka masak tp badan letih tak seronok memasak..mood takdak.bila mood takdak masak pun tak sedap...alasankah itu???

7 comments:

Kauthar said...

alololo..nabila tu ada gaya la jadi kakak..mamanya bila lagi?huhuhu

Ain said...

comelllnya baby.....

ada bakat jadi kakak dah nabila ni...

hehehe....

SURIA AMANDA said...

hheheeh..pas ni sure dia mintak adik...

ieda said...

kauthar...
tolong2 la doa.bg cepat...hehehe

ain..
tu la..baby kecik comey macam anak patung.susah hati kakak dia takut nabila ambik.

lisa..
bila tanya dia nak adik tak..dia geleng kepala..huhuhu

melur said...

Ieda jelita,
nabila dah ada gaya sebagai seorang kakak merangkap babysitter..hehe..pandai dia...

Ieda jelita, akak dah linkkan ke melurjelita.com ur blog...

ieda said...

melur...
masa angin dia elok takpelah..mai angin kus2 habis semua melayang..hehe

thank you 4 the link.

Asz said...

kak ida ... nabila nk adik tu kot ... hehehe .... tp anak2 SD nih mmg suka baby kot ... ammar pon pantang jumpa baby, gitu gak gayanyer ... mcm pandai sgt jaga baby ...