SENANG CARI

29 July 2010

MENDUNG TAPI PANASSSS....

salam..
hari ni cuaca mendung jer...tapi tengahari td hati saya sangat la panasss.....
lebih panas drp api ni..

puncanya...anak dara nilah...cik nurul.hari ni last day exam.dia pesan ambik dia pk 1.10 pm...oklah.saya break drp 1.00 - 3.00pm.so pk 1.05pm saya dh kat depan sekolah..plannya nak hantar dia balik rumah then saya keluar settle kerja yg berderet tu.tunggu punya tunggu...(sib baik dlm keta ada aircond)..bebudak lain dah keluar tp muka dia tak nampak2 lg.jam dah macam ni...

saya ubah parking bg boleh nampak kelas dia.tengok kat atas nampak bebudak ni.tp muka dia takdak pun.dok lepak2 tu yg sakit hati nengok..kalau ada kelas takpe jugak.

rasa macam nak chau dah tp satg dia tpon lg sakit hati..takdak kerja p ambik gambar pokok nyoq nie.

pukul 1.50pm baru dia sampai kat kereta..sengih2..'apasal lambat?'...soalan wajib..muka umie dia mmg semacam dahler..'adik cuci kelas..kan periksa buka dewan.kami kena tutup balik dinding tu..pot pet pot pet..ni pun adik lari balik ja..tak siap lg'....bersungguhla bercerita.
pastu umie dia plk la berceramah...dekat sejam melangut kat situ mana tak hangin.pekerja sekolah takdak ka??apasal budak2 ni plk kena buka tutup dinding kelas tu...ingat kita ni takdak keja lain...nak dok langut kat depan sekolah tu ja...'lain kali habis sekolah balik ja...!!!'..ayat yg sama abahnya pernah kata dulu..

dalam masa sejam tulah saya p bank in bank out duit (biz sendiri kena macam nilah) then bayar duit rumah kat bank lain plk.otw kena isi minyak keta sb tanda kuning dah naik.pastu terus ke town repair kaki jeans hbby & beli beg baju utk hbby sebab beg yang lama dah putus tali..yg ada kat rumah besar plk.tak muat nak masuk dlm bonet motor (panggil bonet jg ke???ntah..)...hbby nak g konvoi jelajah semenanjung sabtu ni selama seminggu.sebelum beli beg tu singgah kat farmasi ambik supply ubat utk klinik.lepas beli beg terus balik..3.15pm masuk ofis..lewat 15 minit..cun cun je sampai sama dgn 1st patient...sepanjang jalan nurul mmg diam jelah...(bawa dia sekali sb malas nak pusing2 balik).

penat.......tp mujur gak semua kerja settle.
dan mujur jg 1st patient ok...kdg2 patient pun buat kita sakit hati jg tau..


2 comments:

Rizziela said...

Panas? Sabar..memang dulu2 saya pun mcm tu..disuruh kemas kelaslah..bersihkan sekolah lah..tp nasib baik saya memang jenis pergi balik sekolah naik bas awam..x adalah orang nak marah kena tunggu saya

ieda said...

rizziela...
kalau bgtau awal2 balik lewat takpe.bolehla settle keja kita dulu.