SENANG CARI

21 June 2010

GELAPNYAAA.............

salam..
alkisahnya malam td lepas makan kek & hantar my parents & sis balik rumah depan,saya pun suruhla hbby tukar lampu dlm bilik yg dah banyak hari padam..rimas sungguh.harapkan lampu bilik mandi ja.
so diapun beroperasilah dgn anak bujang yg sorang tu.sambil depa buat kerja saya mengemas apa yg patut kt dapur.
tetiba.....klik...gelap gelita...terus tgk nabila coz dia takut gelap.sib baik ada torch lite (org dulu2 panggil toslet) dlm bilik dia..taklah menjerit.
tanya hbby dia buat apa?katanya takde apa2..just buka plug tv ja...
gelap gelita...
cahaya depan tu adalah torch lite yg di pegang nabila
suka la ada torch lite...
kalau tak dia yg kuat melalak.kena dukung ja.
masing2 konon pandai pi la buat sendiri on/off main switch..tak menyala jg.si nabila seronok bukan main dgn torch lite dia..sapa pun takleh ambik.mujur ada torch kecik dlm motor hbby.pas kelebek sana sini tak menjadi terpaksa gak panggil jiran..
sib baik tukang dok belakang rumah ja.dia mai baiki...rupanya main switch box kat luar yg tripped...puncanya plug dlm bilik tu lah...ingatkan ada kena mengena dgn lampu..kejap ja dia buat...FOC...thank you cik mat...

dah terang pun nabila takmo berenti main torch light..terpaksa gak hambat masuk bilik.dah pukul 12 tgh malam dik oiii...

No comments: