SENANG CARI

14 May 2010

amboi..dah pandai...

salam..
ini citer nabila...kebelakangan ni ada banyak perkembangan yang ditunjukkan oleh nabila.paling ketara ialah kemahuannya untuk berkomunikasi.walaupun bahasa dia entah apa2,dia tetap nak bercerita.pantang org sembang dia mesti nak mencelah.dah tu suara pun kuat drp org lain..selalulah lawan dgn abah dlm kereta sb abah pun nak bercerita dgn umie jg.kalau nakkan sesuatu pun dah pandai tunjuk sign language.mudah la sikit berbanding dulu.
sekarang kalau masuk kereta takmo jalan dekat2.mesti tunjuk jalan arah ke pekan.siap suruh kita ikut arahan dia lg.tak ikut jg,merengekla..

ni pencapaian terbaru nabila.
last nite balik kerja sama2.lepas sembang kat rumah parents saya,
baru balik rumah.tak jauh pun.tak sampai 5 minit..hihi.
sampai ja kat rumah dia takmo keluar kereta.nurul nak ambik dia buat keras badan.manalah kakak tu nak larat angkat.saya nak ambik pun dia takmau.

suka buat muka mcm nie bila diajak turun dr kereta...
geram tengok..
malas nak tunggu..saya biar ja dia dlm kereta.enjin off.pintu driver saya biar terbuka.nabila duduk kat sit sebelah driver.saya masuk dlm rumah.then intai dia melalui langsir.tengok dia kt sit driver.sekejap tu tgk dia takder.saya berdiri kat pintu rumah.sekali ternampak kaki kecik ni kat bawah pintu kereta...cute jer..

dengan muka eksyen dia jalan nak masuk rumah.saya suruh tutup pintu kereta,dia tutup.masuk rumah...lap kaki kat alas kaki..jalan terus jer..fuh...berlagak abis..mentang2 boleh turun kereta sendiri (saya guna MPV matrik)..
oklah.lepas ni no more angkat2 ok..sendiri turun wahai budak kecik.

not a big deal to others may be
but to me
it is a progress coz before this she'll cry if left alone in the car.

6 comments:

Naimatul Hafizah Nor Rodin said...

nabila dah makin pandai la, mie...
hehe...
cute muka nabila cam tu...

Jiey^Mien said...

hahhahah.. comel jer kaki kecik tu..
=)

kakyong said...

clap clap clap..
nabila dah makin pandai...

nak tanya, nabila masa umur brp pandai pegang botol susu..?
anak adik ipar tu, now dah 18 bulan, still tak mo pegang botol susu.. kdg2 sian plak tgk mama dia marah2 dia sbb tak mo pegang sendiri...

maszmadi said...

hm, swonok kan tgok prkmbngan anak2, espeseli nabila.. cute

ieda said...

fiza..
muka menyakat org tu..geram tau..

jiey..
kaki yg susah nak dapat kasut yg sesuai..hihi

kakyong..
tak sampai 1 thn dah pandai.

maszmadi..
tu la kan..cepat jer masa berlalu.
sekarang ni tak sabar tunggu dia pandai bercakap 'bahasa kita'

SURIA AMANDA said...

comeyy la nabilah ni...pandai eh..buat muka nakal mcm tu buat kak lisa geram jer...