SENANG CARI

01 March 2010

si kecik mula bersekolah

salam..
isnin..1.3.2010...bermulalah hari baru buat si kecik kami..cik nabila.
hari ni nabila mula ke sekolah.awal lg dah bangun..pukul 6.20 pg.sama dgn kakak dia.malam td semua org dah bgtau nabila..suruh tdo awal.kena bangun awal sb abah dgn umie nak p jalan2...ni bukan tipu tau sebab bdk kecik ni kalau cakap kena p sekolah dia hentam tdo sampai pk 10 pg.bila tanya nak p sekolah tak,dia mesti geleng kepala.belum tau sekolah tu mcm mana dah pandai nak geleng2 kepala.
tp kalau suruh bangun awal nk p jln2 boleh plk dia bangun...cerdik sungguh.


so pg td pk 8.10 pg kami dah tercegat dpn sekolah nabila (PDK)..tunggu punya tunggu dekat pk 9 baru cikgu mai.cikgu duty EL so cikgu lain kena ganti sb tu lambat.
nabila tu kata ja takmo p sekolah.sekali dah masuk dlm kelas jumpa mainan tak ingat umie dgn abah lg dah.kami balik pun dia buat tak tau ja.

pukul 12 tghari p ambik nabila balik.ingatkan takmo balik sb syok main.sekali bila sampai kt pintu dia terkedek2 lari kpd saya..(i like the situation..).
tak sempat sampai rumah mata dah stim..ngantuk sungguh.sian bb.masa dlm keta tanya suka tak sekolah?...ngangguk...esok nak p sekolah?..ngangguk..hihhihi..
besok cuti la bb..ada physio utk student yg CP..lusa sekolah semula okay..
 
tukang sibuk
  
sarung ja seliper kakak
 
dah sampai sekolah..

 p/s: banyaknya benda nak kena settle pasal bdk kecik ni..well..we do one at a time but fast ok..

5 comments:

SURIA AMANDA said...

alamdulillah nasib baik nabila x meragam, cue kan bila tgok anak kecik terkedek2 bila nampak kita masa jemput balik sekolah..i dah rasa situation tu...seronok...

ieda said...

yelah suria..this is my first time..suka tengok punggung dia..hihihi

Jiey^Mien said...

comelnya..

kak ina kl said...

salam ieda..kelakar ek nabila ni..pangai mengelat..suker tenguk muker dia..

ieda said...

nabila said..'tq auntie jiey..'

k ina..wksm..berlakon pun pandai..nilah penghibur kami kak.