SENANG CARI

21 February 2010

kawan & sahabat

salam..
hari nie..21.2.2010,my best friend terbang jauh mencari kediaman baru demi insan yg disayangi..hmmm...dok kl pun payah nak jumpa.ni dah pindah p oversea thn bila lah plk nk tgk muka u lg..
she's the one in green...
to my dear friend..
kita berkawan sejak form 1..drp kasta yg berbeza (u anak org kaya maa...) tp bleh get along well..kenapa? I pun tak tau.serasi kot..nak kata sama terror pun tak jg..u always top student koman2 top 3... I?..hihi..top 100 kot.
form 1 sampai form 3 satu kelas..form 4 & form 5 kelas lain2 tapi satu hostel.homeroom yg sama dr form 1 sampai form 5.so kalau ada aktiviti homeroom mmg gerak sama2.
matrikulasi pun masih bersama...sama2 kena marah dgn ustaz ibrahim sb nak outing pakai baju biasa..sama2 kelentong cikgu farouq masa outing ke penang...(your idea okay..)sib baik tak jadi apa2....(huh..sapa kata best student tu budak baik??) then sama2 lepak kat rumah 'ella' masa weekend...(lots of memories in that house).
temankan u dating masa matrik dulu...remember?

bila masuk U kita terpisah sb u buat medik kt australia..I kt m'sia.tp bila cuti u'll alwez visit me kat U.kebetulan ur sister was my lecturer...pernah sekali u jumpa i masa tgh kelas..masa tu yr 5 rasanya.ada discussion kat ward.biasalah budak medik discuss case sambil berdiri jer kt dlm ward.u hentam join jer.pastu siap sembang kuk kik kuk kik dok gelak dua2 org..sib baik tak kena marah dgn lecturer..

masa i HO u still belajar tp masih jumpa bila u balik m'sia..i ingat lg masa kita g tgk preview ringgit kasorga tu.macam best jer dok line depan..pastu lena..hehehe..i penat ler..tau2 jelah HO..keja mcm kuli.

after u got married kita dah jarang2 sgt contact..sorry i tak attend ur wedding.i tgh sibuk uruskan my resignation masa tu..ingat lg tak u cakap 'sapa yg tak attend wedding kira putus friendship'....anyway u pun tak attend my wedding..hahaha..tp takpe coz u were pregnant 7 mth+ that time.jauh jg kl ke kedah ni.

last jumpa raya thn lepas..i thot bleh tgk muka hbby u tp u tak bawa pun..(tengok kt fb jer lah).tp at least bleh tgk muka anak2 u yg  tiga org tu..i suka mata ur dotter.cantik...& rambut dia just like yours masa student dulu.

ailin...i wish u the best for your life & for ur dotter too..moga persahabatan kita berterusan hingga ke 'sana'....i still remember what 'ella' wrote in my diary..."i love seeing ur friendship with ailin...but things will change as we grow up...i've seen how friendship survive & how it didn't...."& ada lglah sambungan kt belakang2 tu.
so...
do keep in touch my dear...i luv u & gonna miss u a lot..
zwani.com myspace graphic comments











 

No comments: