SENANG CARI

03 February 2015

ERA BARU NABILA

salam sejahtera...

berabad lama tak update kat sini...
banyak betul kisah nabila yang tak tertulis....banyak perkembangan yang berlaku...alhamdulillah dia sihat2 saja dan mengembang dengan sewajarnya...hihi

nabila dah tukar sekolah.
minggu ni adalah minggu ke 2 di sekolah baru.sekolah khas untuk kanak-kanak istimewa.moga lebih banyak yang mampu dipelajari di sini.ummie nak nabila boleh menulis dan membaca.skil atau kemahiran pengurusan diri alhamdulillah nabila dah lulus cuma antara nak buat dengan tak mau buat ja....mood baik semua boleh buat.bila mood tak elok semua benda jadi tak reti....ehhh...budak banyak akai.


sebelum start sekolah bawa jumpa penolong pengetua dulu...sesi perkenalan sebab nak tengok kesesuaian kelas dan pembelajaran.

paling best adalah hari beli baju sekolah.di sekolah ni kena pakai baju sekolah biasa tapi kasut hitam...lega ummie...hahaha...kot kasut putih kena beli 5 pasang gamaknya.

area sini macam biasalah...tempat beli segala benda berkaitan pakaian sekolah adalah di Osman Store...sebut ja nak baju apa...semua ada.sangat excited budak kecik ni beli baju sekolah dia....kelam kabut jadinya.masuk kedai ja terus...
"baju...baju"....
sekali ja pekerja bagi terus ngam saiz dia.
siap pakai baju kalu lari2...
"tudung baby...tudung..."
dapat tudung cari kasut plk....last sekali cari beg.tapi beg tak ada saiz.tinggal saiz besar ja....buat perangai jugak la sat kat situ.
ambil stokin....
angkut bayar sendiri...
2 pasang baju, dua tudung, sepasang kasut & dua stokin....RM100...ngam2.

setengah jam ja kot beli barang dia...kalut.


budak ni sebelumnya tak pernah mau pakai tudung.belilah yang secomel manapun dia tetap tak mau pakai.jadi bila dia kalut nak cari tudung sekolah ummie dengan abah macam pelik.nak ka dia ni pakai?




first day sekolah....
she's happy....

alhamdulillah nabila dapat sesuaikan diri...boleh makan sendiri kat kantin sekolah (dengan pemantauan pembantu murid).



#moga jadi insan mulia