SENANG CARI

30 December 2011

PHUKET-KRABI-HADYAI.....DAY 2

salam..


hari ke 2.
lepas solat subuh masing2 tarik selimut semula.letih + sejuk + ngantuk...tidur la kann...
lepas budak2 puas mandi kat kolam hotel baru kami berkemas untuk check out.bebudak ni pun mandi sat ja...sejuk katanya.

plan hari ke 2 ialah ronda2 Phuket & kemudian terus ke Krabi.
pukul 11 check out.kemudian sesi bergambar beramai-ramai kat depan hotel.berpeluh2 sebab cuaca panas.angin kuat tapi bahang tetap terasa.
OUR BIG FAMILY

11.50 pagi - bergerak meninggalkan hotel dan jam 12.30 tgh hari tiba di PATONG BEACH.sedikit kesilapan mengatur masa sebab di waktu tgh hari amat susah nak dapat parking kat area sini.padat....mujur juga bergerak secara berkumpulan.dapatla sedikit pertimbangan dari org yg jaga parking utk letakkan kereta kat tempat2 yg tak dibenarkan parking.
kedai makan yang di target oleh SU tutup la pulak...mujur ada satu lagi restoran Muslim kat situ.maka kami berhimpun & membuat havoc di RESTORAN WAI.
menu sangat variety...harga reasonable...rasa makanan puas hati.
BEBUDAK NI BERIA2...MACAM FAHAM...HIHI
SEDAP NYOQ DEPA CHIP???

NEXT TIME KENA MAI MANDI LAUT KAT SINI.
DECEMBER ADALAH PEAK SEASON...PADAT.

lepas makan lepak2 sekejap.kemudian terus berkonvoi untuk sight seing.melalui KATA BEACH & KARON BEACH.
KARON BEACH...TAK TURUN KE PANTAI..PANAS..
LEPAK2 KAT SINI SAMBIL PAKAT2 AMBIL GAMBAR BUDAK COMEL...AFRINA.

singgah sekejap di KARON VIEW POINT.....pemandangan dari sini sangat cantik....
PATONG BEACH & KARON BEACH
DILIHAT DARI KARON VIEW POINT
WITH ABG BAD,KAK NOR & ALIYA
MENYUSURI JALAN BERBUKIT & BERLIKU...MACAM KE BALIK PULAU
DI TEMPAT MELIHAT MATAHARI TERBENAM
(LUPA NAMA TEMPAT NI)
TEAM MEMBER BARU (& FRIENDS)
NEXT TIME CONFIRM JOIN LAGI...KAN?

BUDAK RAMBUT PACAK...IDLAN..
SUKA AMBIL GAMBAR DIA....SPORTING.
STILL SMILING WALAUPUN NTAH BERAPA KALI KENA POSE SEBELUM DAPAT CAPTURE GAMBAR NI
(SEBAB ASYIK ADA GANGGUAN DARI ORG KELILING )

NOTES DI BAWAH TUGU DALAM GAMBAR BAWAH NI..

TEMPAT SEMBAHYANG DEPA...
PENUH DGN PATUNG GAJAH MACAM2 SAIZ & WARNA

lebih kurang jam 5 ptg kami meneruskan perjalanan menuju Krabi.jalan sesak tahap maksimum.tapi pengalaman berkonvoi membolehkan kesemua 14 kereta bergerak tanpa terpisah jauh.sekali sekala terputus dipersimpangan lampu isyarat tapi selepas itu dapat bersambung semula.
SESAK MEMANJANG

5.30 ptg - berhenti solat di MASJID NURUDEE NEEYAH.kebetulan imam masjid ada di situ (Haji Mat Sahor).beliau telah sudi membacakan doa selamat sebelum kami meneruskan perjalanan.....terimakasih Tuan Haji.
TUAN HAJI MEMBACAKAN DOA
SEHELAI T.SHIRT KONVOI UTK TUAN HAJI
& SEDIKIT SUMBANGAN WANG UTK MASJID... DARI PESERTA KONVOI

dalam perjalanan SU call hotel DI kRABI bgtau kami akan sampai malam.
jam 8.30 malam barulah kami keluar dari sempadan Phuket.....terasa lama sungguh perjalanan kali ni.jam 10 malam barulah kami memasuki pekan Krabi.terus saja menuju ke restoran untuk mengisi perut.lepas makan baru check in kat hotel.
kali ni kami makan di Ruantalay...restoran atas kolam seperti dalam entry saya awal tahun dulu.ada teman yg ajak makan kat tempat lain tapi dah malam....tak tau mana nak cari kedai halal.....
JUGA PESERTA KALI PERTAMA
MEREKA ADALAH  JIRAN SAYA...TOKEY ROTI CANAI TERBAIK DI SP.
TENGAH TUNGGU NAK ORDER MAKAN DI RUANTALAY
masa makan SU dapat call dari hotel mengatakan mereka nak ambil dua dari bilik yg kami tempah untuk diberi kpd org lain sb kekurangan bilik.SU tak benarkan...yelah...kami pun nak bilik juga...dah bayar pun.

12.45 am....sampai hotel....KRABI CONDOTEL (11.45 pm waktu Thai)..
and...dush!!!!
bilik kurang.....dua dah dibagi kpd group lain...org Bangkok.
mulanya staf yg incharge nak bagi ganti 2 suite utk dua bilik yg diambil tu...tanpa charge tambahan dgn syarat esoknya mereka akan tukarkan semula ke bilik asal....takde masalah di pihak kami.
malangnya boss dia tak benarkan.....masalah bermula....
bermulalah macam2 cadangan & alasan.
antaranya...mereka uruskan bilik di hotel lain atau kongsi bilik......
mana boleh terima....deposit dah bayar berbulan lamanya.SU pun dah call bgtau masuk lewat.senang2 dia lepas bilik kat group yg tak booking....panas jugak la kat lobby tengah2 malam tu.

at last depa mengalah... pindahkan org dari Bangkok tu ke hotel lain.satu bilik lagi adalah bilik yg digunakan oleh staf hotel.....sebelah menyebelah.tengah2 malam depa kemas bilik....dapatlah semula 2 bilik tu.
dah settle bilik member barulah kami boleh ke bilik sendiri...1.30 pagi landing on the bed...SU mandi,solat then keluar semula untuk uruskan trip ke pulau esoknya.pukul berapa dia masuk tidur ntahla....tak perasan dah.
BILIK KAMI
BUDAK2 TIDUR KAT SINI JA...KAMI DALAM BILIK..HIHI

overall for day 2.....letih tapi seronok.

***KRABI CONDOTEL ADALAH HOTEL YANG BARU BEROPERASI TAHUN INI....MILIK ORANG ISLAM...BOLEH BERURUSAN DENGAN PEKERJANYA MENGGUNAKAN BAHASA MELAYU*** 

28 December 2011

PHUKET-KRABI-HADYAI.....DAY 1

salam..

catatan perjalanan percutian ke Phuket - Krabi - Hadyai Thailand.
bermula 22.12.2011 
tamat 26.12.2011

perjalanan bermula seawal jam 3.30 pagi.saya tak sempat tidur malam tu sebab sibuk kemaskan barang2 peserta & barang2 sendiri.juga kepeningan memikirkan staf2 yg nak ditinggalkan.kami bergerak 2 buah kereta.kebetulan seorang jiran ingin turut serta.
kali ni kereta tak la padat sangat..
antara barang yang di sponsor

tempek sticker.....wajib

tiba di tempat berkumpul iaitu R&R Gurun arah Utara sekitar jam 4.00 pagi.
kami bergerak awal untuk mengelakkan kesesakan di sempadan Malaysia - Thailand.

jam 5.00 pagi,setelah semua yg perlu ada tiba,kami bergerak ke pintu sempadan.
singgah untuk solat subuh dan mengisi minyak (full tank) di petronas Changlun.sepatutnya isi minyak di caltex & solat di masjid (arah jalan yg sama) tapi caltex tak buka maka terpaksa U-turn utk ke petronas.
sebelum ke petronas tu dah berhenti sekejap di tepi jalan utk mengagihkan sarapan (nasi tomato & ayam masak merah) yg dah siap dibungkus.lepas solat subuh saya terus ja makan nasi tu..lapar...rasanya saya yg first makan.
SU kumpulkan semua pasport peserta & kami bergerak dulu ke pintu sempadan utk urusan imigresen.dalam perjalanan tu SU singgah di masjid utk solat sb dia tak selesa solat bersesak kat surau petronas.kat masjid juga kami bertemu dgn seorang lagi peserta yg datang dari KL.

tiba di pintu sempadan sekitar 7.00 pagi....masih lengang.elok saja semua pasport di scan peserta2 yg lain pun tiba.kami terus ke imigresen Thailand.
kaunter khas dibuka utk peserta2 konvoi oleh pihak imigresen Thailand, maka segala urusan dapat dipercepatkan.tak perlu berbaris dengan pelawat2 yg lain.ada juga org lain yg selit dalam line kami....biarlah.no big deal.uruskan pasport,declare kereta....jam 8.15 pagi semua urusan di pintu sempadan selesai.

ada member kena denda 2000 baht (RM200) sebab masa keluar dulu tak serahkan semula borang declare kereta (tak declare keluar dari Thai)....kena bayar on the spot.

agak tergendala perjalanan sekejap sebab mencari money changer utk member yg kena denda tu...imigresen tak terima RM jadi dia terpaksa guna Baht yg ada.baki dalam tangan dah sikit maka kenalah tukar lagi.masih awal pagi jadi belum ada money changer yg buka.mujur ada kedai barang yg menyediakan perkhidmatan tukar wang...kedainya berhadapan dengan market Sadao.

sempat juga SU beli ayam goreng yg famous kat Sadao ni buat 'gigitan' dalam kereta.

pergerakan selepas itu adalah lancar.walaupun hujan sebaik menghampiri Hadyai dan kenderaan agak banyak,keadaan jalanraya yang baik memudahkan perjalanan konvoi kami.

10.15 pg - berhenti sekejap di Shell untuk menghilangkan lenguh & ada yg nak ke rest room.kebanyakan peserta menghabiskan nasi bungkus tadi di sini.

12 tgh hari - tiba di hentian rehat Na Yong Nuea (juga disebut sbg BAN NA YONG).di sini juga merupakan hentian rehat semua kenderaan pelancong (bas/van).ada kedai makan,tandas & surau yang selesa.makanan adalah HALAL.
dapat makan sponge kek oren yang sedap kat sini.tuan kedai belanja.saya suka tembikai kat sini...besar & manis.mangga sebiji & tembikai sepotong hanya 50 baht.

12.45 tgh hari - bergerak dari Ban Na Yong dan berhenti mengisi minyak di salah sebuah stesen minyak di Krabi pada jam 4.15 ptg.....full tank 1200 baht.

5.30 ptg kami memasuki Phuket.hujan masih renyai2 dan sekali sekala agak lebat.jalanraya pun dah licin.dalam perjalanan ke hotel terserempak dgn 2 kereta yang tertonggeng ke parit di tepi jalan.kami sendiri pun hampir kemalangan.

6.15 ptg- tiba di DARA HOTEL....hotel berwarna warni di tengah pekan.

8.00 malam- keluar beramai-ramai untuk dinner di pekan Phuket.kami menuju ke restoran milik anak Terengganu....KUSUMA. hanya gerai di tepi bangunan kedai tapi padat dengan pengunjung.kedai ni dibuka waktu malam sahaja.segala jenis makanan ada di sini.

rasa makanan?...sedap juga tapi tak la 5/5.
harga?...standard utk area Phuket....omelet ja RM8 (saiz kecil).

lepas makan saya dah tak boleh nak buka mata...(in fact sepanjang jalan nak ke phuket ni pun asyik terlelap ja.SU pun dua tiga kali cakap dia terpejam masa drive....haiyaaa....).

tiba semula kat hotel jam 11.30 mlm....semua peserta dah muka lain macam...laloq ja.so takdak aktiviti lain utk malam tu...just...dushhhhh...tidoq.



notes:
masa yang saya tulis adalah waktu Malaysia.
(waktu Thailand adalah lewat 1 jam....eg....kita 10 pagi..Thai baru 9 pagi.)

27 December 2011

A LITTLE BIT MORE

salam semua...


alhamdulillah...selamat sampai rumah lebih kurang jam 10 malam tadi selepas berhenti sana sini.syukur sebab semua selamat.trip kali ni mmg mencabar minda.nanti akan saya ceritakan sebab2nya.


hari ni...back to work...dalam mood yg separa rajin & separa malas..hehe...biasalah bila lepas bercuti...sapa yg rajin nak masuk kerja?


baru ja load gambar ke pc...tak sempat nak asing2kan lagi.


buat sementara waktu sila lihat muka peserta paling muda & paling comel dalam trip kali ni...afrina....1 year +.
jadi tumpuan makcik2,pakcik2,abang2 & kakak2..
best dia ni.dengan sapa2 pun dia ok ja.
ni tgh buat muka blur...
tapi masuk ja dalam air terus gelak mengekek2 


25 December 2011

A LITTLE BIT

salam pagi Ahad...selamat bercuti.


short update.
hari ni adalah hari ke 3 saya sekeluarga & 13 keluarga lain di Thailand.
hari pertama di Phuket,semalam dan hari ni di Krabi dan sekejab lagi akan bergerak ke Hadyai.satu malam di Hadyai dan esok akan kembali ke rumah.


banyak peristiwa yang berlaku...sebelum & semasa bercuti kali ni.di sebalik itu,Alhamdulillah semuanya berjaya dihadapi sehingga setakat ini.semoga perjalanan selepas ini akan terus dilindungi olehNya.


nak letak gambar sikit2 pun tak boleh sebab kabel transfer gambar tak bawa....huhuhu...
ambik gambar pun kena budget2 sebab takut memory full.banyak kat video ja.sib baik bawa handycam sekali.




orait....see uols later.nak kemas barang.SU dah chow ke bawah...jumpa kawan dia.tokey kedai sarapan kat Krabi ni.




20 December 2011

KELEMPONG BIRU

salam..

baru2 ni masa kat kedai terserempak dgn sorang pakcik ni bersama cucunya.biasalah bila bawa budak ke kedai.mesti dia nak beli mainan.tapi budak ni ok la...dia ambik yg murah ja.masa nak bayar pakcik ni tanya tuan kedai..
"kelempong tu satu berapa?"

siapa tau apa itu kelempong??

dah lama saya tak dengar perkataan tu.berani jamin husband saya pun tak tau apa bendanya kelempong tu.
kelempong adalah benda ni..



belon......yang selalu dok buat pecah belon dalam sukaneka tu..
org utara taraf tokwan2 sebut kelempong.arwah bapa saya pun guna perkataan yg sama.

ada tak org negeri lain sebut kelempong juga?




satu lagi perkataan yg lama saya tak dengar tapi ditimbulkan balik oleh salah seorang patient beberapa bulan yg lepas..

"BIRU"
bukan warna biru ok....
biru ialah benda ni..


almari baju.
tapi ni pesen baru....almari zaman dulu2 tak la rupa macam ni.

apa perkataan pelik untuk benda2 biasa yg ada kat tempat uols?

****gambar2 adalah dari google****

18 December 2011

ANTARA PM & NABILA

salam..
lawatan Perdana Menteri semalam.

saya tak join pun.cuti.lagi best layan nabila kat rumah.dia pun kemain lagi kalau saya cuti...menempek ja.kesian gak kat dia...tak sempat nak main2 dgn umie...selalu kalau umie balik tgh hari dia ajak main,umie layan jugak sambil baring...pastu terpejam....hehe.

semalam saya saja biarkan dia tanpa pampers lepas mandi pagi.mula2 dia tak mau pakai panty...nak juga pampers.bila kena suara kuat sikit dia akur saja.saja nak train tanpa pampers.kebetulan bilik depa terkunci.tak boleh nak buka.tombol dah loose.yg menghempas pintu sampai terkunci tu pun dia la jugak.nasib baik dia kat luar bilik.bila bilik terkunci stok pampers pun kurang.umie terlupa beli hari jumaat malam.pagi2 sabtu malas lagi nak ke kedai.ada dua keping..simpan dulu utk pakai masa keluar.sabtu jugak pemaju cuti jadi tak dak sesapa nak tolong bukakan kunci pintu tu.dah puas kami godek2 tak boleh buka juga.si kecik tu pun sama2 hempas badan kat pintu nak bagi terbuka...comel ja tengok.nak rakam kamera SU bawa pi ambik gambar PM.so khamis malam jumaat & jumaat malam sabtu depa dua beradik tidur kat ruang tamu.bilik tetamu ada tapi depa prefer kat depan...biarlah.

melalut plk dah....back to diapers free.bolehla bertahan dalam 2 jam.pastu dia mula buat hal.kencing dalam bilik abangnya....sedar2 dia dah dalam bilik mandi tengah mencebok.tapi hentam dgn panty skali...apadaaaa...
tukar panty baru...pi main kat luar.bertinggung..tau2 basah ja....tukar lagi.lepak plk dgn saya kat ruang tamu...nampak muka dia lain macam ja...tanya nak kencing ka?...dia kata 'amau'..(tak mau)..nak uk uk ka?  'amau'..saya kata 'nak kencing bgtau.kena pi bilik ayaq....paham?'....dia angguk...'na' (na = ya).
tetiba ja...'ma...'....alaaa....ada basah sikit plk kat sofa....ish...tukar lagi.
pastu minum susu....nak duduk kat sofa lagi...tak bagi,dia marah2...last2 umie give up....ambik pampers ja....senang hati umie...hehe.tapi nanti kena train lagi.sampai berjaya.
sabaq saja lahh...

16 December 2011

MYAGROSIS

salam.

suasana sekitar kawasan sini agak sibuk & meriah minggu ni.
puncanya...
inilah dia.
pelancaran kelab myagrosis oleh 
Perdana Menteri Dato' Seri Mohd Najib bin Tun Hj Abdul Razak. 


esok adalah hari pelancarannya.jarak klinik dgn UITM adalah kurang dari 5 minit drive.tapi tak pasti lagi nak attend ke tidak.al maklum..saya malas nak bersesak2.tambah lagi kalau panas terik.tapi mungkin esok cuaca redup sebab sekarang sedang hujan meleret.

kelab myagrosis setahu saya adalah satu projek di mana tanah2 di IPT digunakan utk penanaman sayuran utk kegunaan @ pasaran tempatan.

khemah2 besar sedia menanti pengunjung.sebenarnya program bermula hari ini.ada pameran & jualan berasaskan produk tani.
khabarnya ada pesta makan durian juga.


khemah besar gedabak.
 ladang sayur...baru saja bermula sebab tu kawasan kecik ja.
tanah UITM ni luas & banyak lagi kawasan kosong.kalau semua tu ditanam sayur dapatlah kami yg dekat2 ni sayur murah.
sebelah luar pagar UITM pun dah banyak kawasan diteroka menjadi ladang sayur.
 dan semestinya bila orang ambik gambar,muka budak ni mesti ada....
nak menempek jugak....
sebelah kiri tu adalah kawasan UITM.

****semua persiapan tapak dibuat dalam 2 minggu ni...kesian tengok pekerja2 tu...pulun habis.pagar pun  kena cat baru...tapi elokla juga.nampak lebih kemas & bersih.

****semalam seorang pekerja datang sini jahit jari sebab kena besi khemah...
sikit lagi nak putus hujung jari dia.
hari ni seorang lg datang sebab sakit perut.kembong...tak sempat makan kot.


13 December 2011

YOT.... THE LATEST UPDATE

salam..
beberapa hari tak menjenguk blog.life agak busy sekarang.ingatkan lepas wedding my sis bolehla relax2 sikit...tapi kita hanyalah kita...merancang saja.apa pun,saya bersyukur dengan kesibukan sekarang.sebabnya?...nanti kita story kemudian bila masanya dah sesuai.

malam ni kita sembang pasal YOT sekejap.dah banyak hari yot tak ke sekolah gara2 umienya yg tersilap faham.masa jumpa YB hari tu ada cikgunya bgtau awal bulan 12 PDK cuti seminggu.maka saya ingatkan minggu lepas cuti.seminggu tak hantar dia sekolah.plannya Ahad minggu ni nak start hantar semula.sekali awal2 pagi Ahad cikgu yot call bgtau PDK cuti minggu ni.
"ait...bukan minggu lepas cuti?"...saya
"bukan...minggu ni start cuti."....cikgu yot.

hahaha...sangatlah tak aware umie yot ni.minggu lepas ntah berapa kali saya lalu depan sekolah dia.boleh tak perasan....seronokla budak tembam tu.boleh lepak kat rumah seminggu lagi.

budak ni sekarang makin banyak akal dia...berlakon masih ditahap nombor satu.paling best kalau kena marah.sekali tu saya marah dia sebab mengacau saya nak iron baju.marah pun gitu2 ja.up suara sikit.terus merajuk pi baring kat tepi kucing sambil mengadu kat kucing tu...umie tahan gelak ja la..
"babele....babele...mi babebe....apau.."...sambil nangis2 mengada.tangan tunjuk2 kat umie.muka jangan cakapla...mulut muncung segala bagai rupa.
(babele tu panggilan dia utk kucing & apau is melampau...dia selalu guna perkataan ni utk bgtau yg org buat dia).

satu malam lain plk dia merajuk sebab makanan habis.dah dekat pukul 12 malam.kakaknya makan maggi goreng.dah tinggal sikit baru dia sibuk nak tumpang.dah tu jadi tak puas makanla.dapat sikit ja.
"mi..acik!"...yot.
"hah?nasi?...mana ada nasi...dah habis"....saya.
"mi...acik....apaq".....yot. (bila dia sebut lapar mmg kesian la tengok...macam lapar sesangat).
"tak dak nasi...dah tengah malam ni"....
..terus dia bangun (dari ruang tamu) & lari ke dapur...dengar dia nangis dgn suara perlahan.saya ikut nak tengok apa dia buat.rupanya dia pi duduk terperuk kat celah kabinet kat tempat saya masak nasi...sambil nangis sedih.kesian plk tengok.nak tergelak pun ada sebab dah pandai tunjuk merajuk.umie pun pujuk2la...dukung bawa balik ke ruang tamu.mujur ada bun kacang.tanya dia nak makan tak...dia angguk.sekali bg makan...ambik ngko....habis 4 ketul.umie tumpang sikit2 ja sb umie pun kelaparan gak.pastu baru la dia ok balik...lapar betul rupanya.ingatkan nafsu ja sb dia ni pantang tengok benda makan.semua nak.

sekarang ni umie tak banyak masa utk yot sebab sibuk dgn kedai.maka utk tahun depan umie decide nak panjangkan lunch break....from 1.00pm to 5.00pm.....bolehla layan yot main lepas yot balik sekolah.rugi rasanya kalau tak spend masa dgn dia masa dia tgh menunjukkan perkembangan dia ni.patient tak pa...pandai2 la depa adjust masa.

muka budak tengah marah kat umie sebab tak mau ikut arahan dia

08 December 2011

DEMI NEGARA....YANG TERCINTA.....

salam..
buka ja blog hari ni nampak iklan semakan pemilih SPR.
pilihanraya umum ke 13 is just around the corner.
bila agaknya???
ramai yang kata bulan 3 tahun depan...wallahualam.tunggu saja.
apapun untuk cuti sekolah bulan 3 tu tak boleh nak plan apa2 program lagi.kena tunggu pengumuman kerajaan dulu.
reunion ka...konvoi ka....semua plan buat bulan 6.

ingat lagi masa kat universiti dulu.ada perayu undi masuk kampus nak bawa student pergi mengundi.bila jumpa group @ geng saya,kami just jawab..."kami tak cukup umur lagi"...hehe...hampeh.padahal dah terlebih umur pun masa tu.but being medical student,kami mmg tak involve bab2 politik ni.tak sempat.nak mendaftar pemilih pun tak sempat.tapi kalau fakulti lain memang agak aktif.cuma masa tu pelajar tak boleh campur tangan bab politik negara.sekarang ni dah diberi kebebasan untuk terlibat dengan politik.cuma diharapkan golongan pelajar universiti sekarang ni dapat bertindak mengikut akal yang bijak seiring status warga kampus.
tak kisahlah sama ada pro kerajaan atau pembangkang, setiap tingkahlaku & bicara biarlah mencerminkan peribadi orang berpendidikan.
yang utama,pelajaran jangan diabaikan.biar cemerlang dalam semua hal.kesian ibu bapa yang mengharap kepada kejayaan kita.


SAYANGILAH NEGARA KITA


dengar lagu ni teringat kemeriahan konvoi kembara merdeka.
harap2 dapat join lagi pada masa akan datang.


****tak minat jadi ahli politik sebab nanti tidur terganggu****

06 December 2011

BILA MERINDU

salam...


tengok ni...
copy dari page YAHOO




should I watch at the theatre?
should I.....shouldn't I???
should I.........shouldn't I???


favourite saya adalah action movies & cerita2 yg memerlukan otak berfikir (@ misteri).
tapi masa dulu2 tu layan jugak cerita 'sembilu'...'maria mariana'..'puteri' dan yang sewaktu dengannya.cerita seram melayu mmg tak layan...harap maaf.
OMBAK RINDU ni nampak macam best la pulak.
sapa yg dah tengok tolong bagi bintang boleh?





05 December 2011

SAKIT PINGGANG

salam...


sudah masuk hari ke 3.....


lecehnya sakit pinggang ni.
memula rasa hari sabtu petang..puas fikir apa puncanya sebab tak dak pun buat benda pelik2.tak dak angkat benda berat.setakat drive balik kampung tak pernah lagi jadi sakit pinggang.sampai malam dekat nak tidur baru teringat...paginya belakang ni dah dipanjat oleh d'bambam.....masa dia panjat tak rasa apa2 pun.tak sangka nak sakit macam ni.tulang dan muscle dah tak kuat gamaknya....aging????!!!...

dah makan ubat tapi tak berapa nak lega sangat...makan pun sebijik ja..hihi..anyway,hari ni elok sikit dari malam tadi.cuma bila angkat barang berat2 terasa senget semula.baru tau macam mana patient rasa bila sakit pinggang.hari tu ada patient cakap dia sakit pinggang sampai nak masuk kereta pun payah...sekarang saya yg rasa plk.

harap2 cepatla lega.banyak kerja nak buat ni...paling penting nak tidur selesa semula.


02 December 2011

DUA ANAK DARA PINGITAN

on Nurul's 13th birthday..26.11.2011
waiting for abah to go for dinner at HOTMAS