SENANG CARI

28 February 2010

nyawa bagai tiada harga..

 salam..
wajah anak comel ini menghiasi muka depan harian metro semalam.hari ini ada lagi cerita mengenainya.tragis sekali.kata orang tua,jangan keluar pada waktu magrib kerana ada banyak syaitan di luar..nampaknya lelaki itu telah dirasuk syaitan hingga sanggup membelasah si comel ini.apalah daya anak kecil 3 tahun untuk bertindak melindungi diri.persoalannya kenapa org yg melihat tidak membantu?lainlah jika lelaki itu bersenjata.
arwah syafia seusia nabila.apalah yg dia tahu ttg undang2 / peraturan waktu..anak sekecil itu tidak perlu dibelasah..angkat saja..dokong & bawa pulang..
sememangnya ia ketentuan Allah namun manusia tidak seharusnya bertindak sekejam itu.pastinya kematian ini akan membuka lebih banyak cerita ttg keluarga arwah..telitikan shj tulisan di akhbar..banyak persoalannya.moga kita yg waras ini dapat mengambil iktibar dan moga keluarga arwah lebih dekat dengan Allah.
 
damailah kamu di sana
 
anak kesayangan umie & abah

24 February 2010

baru nak sekolah...

salam to all..
next week nabila akan start sekolah...kemarin cikgu sek dia tpon bgtau sek start 1.3.2010...
haihai...boleh ka bdk ni bangun awai??
nabila ni tak padan dgn kecik dah pandai mengelat.kalau bgtau esok bangun awai kena p sekolah mesti dia bangun lambat.tapi kalau kata nk p jalan2 pandai plk bangun awai..harap2 tak berperanglah pagi2 nanti..dahla badan berat..tak larat umie dia ni nak gendong dah..dah dekat 16 kg la ni.

notty girl



22 February 2010

makan free

salam.. entry tertunda...
event took place on 20.2.2010.
open house by my insurance boss sempena CNY di alor setar.
banyak food..sedap2 belaka.tapi takleh nak makan banyak sb dah malam.
apa pun anak2 ku yg dua org tu tetap pulun..sapa lagi kalau bukan along & nabila.
   






tetamu yg hadir









food stall







 



tak tau apa nama food ni..tp ada udang kt dlm..
nabila pulun sakan..











dapat angpau lg...
tq auntie..









sukanya dapat jenjalan..
tak kira siang malam.






  
...hmmm..gambar tuan rumah takdak plk...

21 February 2010

kawan & sahabat

salam..
hari nie..21.2.2010,my best friend terbang jauh mencari kediaman baru demi insan yg disayangi..hmmm...dok kl pun payah nak jumpa.ni dah pindah p oversea thn bila lah plk nk tgk muka u lg..
she's the one in green...
to my dear friend..
kita berkawan sejak form 1..drp kasta yg berbeza (u anak org kaya maa...) tp bleh get along well..kenapa? I pun tak tau.serasi kot..nak kata sama terror pun tak jg..u always top student koman2 top 3... I?..hihi..top 100 kot.
form 1 sampai form 3 satu kelas..form 4 & form 5 kelas lain2 tapi satu hostel.homeroom yg sama dr form 1 sampai form 5.so kalau ada aktiviti homeroom mmg gerak sama2.
matrikulasi pun masih bersama...sama2 kena marah dgn ustaz ibrahim sb nak outing pakai baju biasa..sama2 kelentong cikgu farouq masa outing ke penang...(your idea okay..)sib baik tak jadi apa2....(huh..sapa kata best student tu budak baik??) then sama2 lepak kat rumah 'ella' masa weekend...(lots of memories in that house).
temankan u dating masa matrik dulu...remember?

bila masuk U kita terpisah sb u buat medik kt australia..I kt m'sia.tp bila cuti u'll alwez visit me kat U.kebetulan ur sister was my lecturer...pernah sekali u jumpa i masa tgh kelas..masa tu yr 5 rasanya.ada discussion kat ward.biasalah budak medik discuss case sambil berdiri jer kt dlm ward.u hentam join jer.pastu siap sembang kuk kik kuk kik dok gelak dua2 org..sib baik tak kena marah dgn lecturer..

masa i HO u still belajar tp masih jumpa bila u balik m'sia..i ingat lg masa kita g tgk preview ringgit kasorga tu.macam best jer dok line depan..pastu lena..hehehe..i penat ler..tau2 jelah HO..keja mcm kuli.

after u got married kita dah jarang2 sgt contact..sorry i tak attend ur wedding.i tgh sibuk uruskan my resignation masa tu..ingat lg tak u cakap 'sapa yg tak attend wedding kira putus friendship'....anyway u pun tak attend my wedding..hahaha..tp takpe coz u were pregnant 7 mth+ that time.jauh jg kl ke kedah ni.

last jumpa raya thn lepas..i thot bleh tgk muka hbby u tp u tak bawa pun..(tengok kt fb jer lah).tp at least bleh tgk muka anak2 u yg  tiga org tu..i suka mata ur dotter.cantik...& rambut dia just like yours masa student dulu.

ailin...i wish u the best for your life & for ur dotter too..moga persahabatan kita berterusan hingga ke 'sana'....i still remember what 'ella' wrote in my diary..."i love seeing ur friendship with ailin...but things will change as we grow up...i've seen how friendship survive & how it didn't...."& ada lglah sambungan kt belakang2 tu.
so...
do keep in touch my dear...i luv u & gonna miss u a lot..
zwani.com myspace graphic comments











 

17 February 2010

kelas jahit menjahit yang sakit..

salam..
baru lepas buat kelas jahitan....oopss..bukan jahit kain tp jahit orang..
macam bermusim plk..kemarin jahit kat kaki..budak pompuan umur 15 thn naik motor pastu kaki tersangkut kt motor org lain..terkoyak la tepi kaki tu..melalak bagai nak rak masa cucuk ubat kebas..biar jelah kan...janji kaki dok diam2.kenalah 6 jahitan..biasa org cakap 6 jarum..tp guna 1 jarum jer...hihihi..

hari ni org lelaki plk..terkoyak kt dagu.jatuh motor jg..naik motor saing dgn kawan.terlanggar sama sendiri.org lelaki takdakla nak jerit2..relax semedang..cepat ja siap..kena 5 jahitan..



gambar google...
tp mcm nilah luka kt dagu tu.





ni lah alat2 jahitan saya..
satu lg takde dlm gambar..gunting.
masa kt hosp dulu suka buat mcm2 jenis suturing nak bg cantik.
tp sekarang buat jahit biasa ja..tapi kekemasan jahitan masih di utamakan..kepuasan pelanggan tue..




p/s: jahit org lagi seronok drp jahit kain tau..

16 February 2010

biar betul nie ???!!!???

salam...
saja nak kongsi pandangan & kemusykilan..
pagi2 tadi baru sempat selak paper hari ahad(mmg selalu mcm tu..ketinggalan ketapi).
terbacalah kisah kt satu page ni..
rasa tak logik tp tak tau lah kan..
alkisahnya baby kpd penggiat seni ni lahir tak cukup bulan..dikira dari tarikh kahwin yg ditulis kt kolum tu baru sekitar 28 minggu @ 7 bulan (7/2009 sampai 2/2010)..
tapi berat masa lahir baby ni 4.43kg???? boleh ker??

tak taulah pulak kot2 wartawan silap tulis..so kpd wartawan tu harap dpt betulkan fakta kalau tersilap tulis..(macam la dia baca blog ni).

tapi kalau apa yg ditulis tu mmg dah betul...fikir2lah sendiri...


gambar sekadar hiasan...(fr google)



15 February 2010

cuti hari tu.....

salam...
cuti chinese new year...sekolah nurul cuti seminggu..sekolah along cuti 5 hari..umie cuti ??? tak cuti pun...kerja..cari duit.
sabtu sehari sebelum CNY ingatkan nak keluar bawa bdk2 jln2 coz sabtu is my weekend off.



plannya nak ke

atau    

nak beli barang2 nabila (dua super ni ja yg dekat dgn rumah)



tapi mengenangkan jalan & super yg sibuk plus abahnya pun takde maka batallah segala hajat.lepak kt rumah jer..kemas2 belakang rumah yg dah jadi belukar.


budak nabila ni most of the time angin dia elok je







tapi kadang2 jadi macam ni juga..esp bila kita tak nak layan apa yg dia minta..





ni sebab nak main kamera tp umie tak bagi..


abahnya ke mana??
abahnya ke sini..
 
krabi thailand..
survey hotel untuk konvoi bln 3 nanti tp yg ni konvoi motor saja (selepas konvoi avanza) untuk kaum bapa..ibu & anak2 tak boleh ikut..
tak kisahlah kan..tak teringin pun nak naik motor sampai ke thailand tu..wat sakit badan jer..

(hbby dah sampai rumah 3.30 pg td..)

14 February 2010

kerja amal yang lalu...sekilas pandang



salam...
ini adalah antara program amal yang telah dijalankan pada tahun2 yg lepas.
                                                                         2008
sumbangan penderma
turut mendapat kerjasama skuad ERA
anak2 yatim & sebahagian ahli keluarga peserta

2009
dengan kerjasama SPRM Pulau Pinang
sumbangan penderma
anak yatim yang terlibat (sg petani)
 menerima sumbangan peribadi masyarakat setempat


kedua-dua program di atas adalah program bersama TAVAC

05 February 2010

homework

sabar nabila..nanti sekolah nabila siap make over umie hantar nabila g sekolah..
tapi kena rajin bangun awal okayyy
ingat along sorang jer ke ada homework???
tengok ni...nabila lg terrer dpd along..boleh tulis tangan kiri & kanan

03 February 2010

cuci mata

salam..
hari ni kita tgk aksi nabila...
gambar2 ni diambil kt kedai abahnya..sejak ada kedai ni most of the time kami lepak kt sini.
mesti mandi dulu...bersihkan badan
 
nabila... peninju & penari..hehehehe
kalau tergolek susah nak bangun nabila mesti cakap...adeh..deh..deh..
biasanya auta ja lebih
susahnya nak suruh duduk diam
ni sarung kamera la bb..mana boleh ambik gambar
                                                                    muka boring
 my best moment...makan!!!

okay...that's all for today...
babai..muah..muah...kata nabila